MENU

Sundhed og sygdom

DKK arbejder løbende på at sikre en fysisk og mental sund bestand af hunde indenfor de enkelte racer. Her på siden kan du læse mere om, hvad DKK gør for at sikre danske hundes sundhed, om vaccination, doping, specifikke sygdomme og sundhed i avlsarbejdet.

Sundhed og sygdom

Sundhed hos racehunde

Gadekryds, blandingshunde, designerhunde - uanset ordvalg konkluderer videnskabelige undersøgelser, at det er en myte, at blandinger er mere sunde end racehunde.

Forskellen er oftest, at racehunde er langt mere intensivt undersøgt for bl.a. arvelige sygdomme, inden de får lov til at indgå i avl. Til forskel fra opdrættere af blandingshunde har opdrættere af racehunde et langt bedre overblik over, hvilke sygdomme der typisk viser sig indenfor den specifikke race, de arbejder med. Ligesom de har langt bedre værktøjer til at styre udenom racerelaterede sygdomme i avlen.

Fysisk og mental sundhed

DKK arbejder løbende på at sikre en fysisk og mental sund bestand af hunde indenfor de enkelte racer. Sammen med den svenske og den norske kennelklub har Danmark førertrøjen på i den internationale hundeverden, når det gælder fokus på racehundenes sundhed.

Sundhedsarbejdet i DKK tilrettelægges i langt de fleste tilfælde i samarbejde med racens specialklub og i mange tilfælde i samarbejde med fagfolk både fra KU/SUND (det tidligere Kgl. Veterinær og Landbohøjskole) og med praktiserende dyrlæger, som rådgiver DKK i forhold til, hvad der er den mest fornuftige måde at gribe eventuelle problemer i forhold til en races sundhed an på.

NKK - Dommer Espen Engh om ansvarlig raseavl

Sundhed og sygdom

Sundhed i avlsarbejdet

Sundhed og sygdom

Gebyr for registrering af sundhedsresultater

DKK´s medarbejdere registrerer hver dag en lind strøm af oplysninger om DKK-registrerede hunde, udenlandske hunde brugt til avl og meget andet, herunder blandt andet sundhedsresultater som f.eks. bedømmelse af HD, AD, OCD, øjenundersøgelser mv.

Det er et tidskrævende stykke arbejde, som DKK ser sig nødsaget til at tage sig et gebyr for.

Herunder kan du se de gebyrer, der er fastsat for denne service - og bemærk, at der er tale om differentierede priser alt efter om ejer af hunden er medlem eller ikke er medlem af DKK:

Prisliste for sundhedsregistrering

HUSK, at hvis du skal have et sundhedsresultat registreret i DKK, skal du have købt en rekvisition inden undersøgelsen. Rekvisitionen kan købes på www.hundeweb.dk

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem