Vaccination

For at deltage i DKK's aktiviteter skal du kunne dokumentere, at din hund er beskyttet mod hundesyge og parvovirus. Det kan ske ved at fremvise en vaccinationsattest eller en såkaldt titertest, der beviser, at hunden har beskyttende antistoffer i blodet.

For hunde op til 24 måneder gælder, at vaccinationen højst må være 1 år gammel.
For øvrige gælder, at vaccinationen højst må være 4 år gammel.
Førstegangs vaccinationer skal være foretaget senest 14 dage før udstillingsdagen.

En positiv titermåling, der viser, at hunden har tilstrækkeligt med antistoffer til at være beskyttet mod hundesyge og parvovirus, sidestilles med en vaccination. For hunde op til 24 måneder må titermålingen altså ikke være mere end 1 år gammel. For øvrige gælder, at titermålingen højst må være 4 år gammel.

Dokumentation for vaccination eller titermåling skal medbringes.

Udenlandske hunde skal være rabiesvaccinerede i henhold til den til enhver tid gældende danske lovgivning.

Titertest

En titertest viser, at hunden er beskyttet af antistoffer over for de sygdomme, den skal være vaccineret imod. Der er ingen grund til at vaccinere en hund, hvis den allerede er beskyttet af antistoffer.

En titertest har samme gyldighedsperiode som en vaccination. Når DKK’s udstillingsregler siger, at en vaccination maksimalt må være fire år gammel for hunde over 24 måneder, gælder det samme altså for en titertest.

DKK har lavet en attest du skal bruge når din hund får lavet en titertest hos dyrlægen. Hent den i vores dokumentsamling under blanketter.