MENU

X-register

Enkelte racer, som registreres i og kan udstilles i DKK, er ikke anerkendt af vores hovedorganisation, FCI. Derfor registreres disse i DKK i et såkaldt "X-register", hvilket betyder, at de får udstedt en DKK-stambog, men vil ikke blive anerkendt til avl i resten af FCI.

I Dansk Kennel Klub anerkender vi, og registrerer vi nogle racer, der ikke er anerkendt af vores hovedorganisation, FCI.

Til det formål har vi oprettet et såkaldt X-register, der kan betegnes som et parallelt registreringssystem til det, vi benytter til FCI-anerkendte racer.

Optagelse i X-register

Efter indstilling fra NKU og vedtagelse af DKK´s bestyrelse kan ikke-FCI anerkendte racer stambogsføres i DKK's X-register.

Når hunden er registreret, får den samtidig udstillingsret på Dansk Kennel Klubs udstillinger (dog kan de ikke gå videre til konkurrencen om bedst i gruppen og kan ikke modtage det internationale certifikat, CACIB).

Stambogen er ikke anerkendt af FCI og kan ikke benyttes til FCI-anerkendt avl. Afkom kan kun stambogsføres i DKK's X-register.

Når en race er godkendt til registrering i X-register af NKU, gælder beslutningen for alle de nordiske lande. Det giver derfor mulighed for, at man i disse lande kan konkurrere i forskellige hundesportsgrene; lydighed, rally lydighed, agility, nose work og HTM/freestyle.

Følgende racer registreres i DKK´s X-register:

Gruppe 1
East-European shepherd dog

Gruppe 2
Alano espanol
Old english bulldog

Gruppe 3
Tenterfield terrier
American toy fox terrier
Ratonero-Bodeguero andaluz
American hairless terrier
Rat terrier
Biewer

Gruppe 5
Hälleforshund
Svensk vit älghund
American eskimo dog
Dansk spids
Sort spids (kan først udstilles i DKK 01.01.2022)

Gruppe 6
Anglo-Russkaja gontjaja
Russkaja gontjaja
Bluetick coonhund
Gotlandsstövare
Plott
Treeing walker coonhound

Gruppe 7
Epagneul de saint usuge

Gruppe 8
Polish hunting spaniel

Gruppe 9
Flerfarvet pudel ( toy, dværg, mellem og stor)
Russkaja tsvetnaya bolonka (Bolonka zwetna registreres ikke som Russkaja tsvetnaya bolonka, medmindre stamtavle kommer fra en FCI godkendt kennelklub)

Senest opdateret 7. september – Sort spids tilføjet som x-registerrace til gruppe 5.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem