MENU

X-register

Bruges til registrering af ikke FCI anerkendte racer, hunde opdrættet i en non-FCI-organisation eller registreret på baggrund af fænotypen.

Optagelse af ikke FCI anerkendte racer i X-register

Efter indstilling fra NKU og vedtagelse af DKK´s bestyrelse kan ikke-FCI anerkendte racer stambogsføres i DKK's X-register.

Når hunden er registreret, får den samtidig udstillingsret på Dansk Kennel Klubs udstillinger (dog kan de ikke gå videre til konkurrencen om bedst i gruppen og kan ikke modtage det internationale certifikat, CACIB).

Stambogen er ikke anerkendt af FCI og kan ikke benyttes til FCI-anerkendt avl. Afkom kan kun stambogsføres i DKK's X-register. Se liste over racer her

Når en race er godkendt til registrering i X-register af NKU, gælder beslutningen for alle de nordiske lande. Det giver derfor mulighed for, at man i disse lande kan konkurrere i forskellige hundesportsgrene; lydighed, rally lydighed, agility, nose work og HTM/freestyle.

Registrering af hunde opdrættet i en non-FCI-organisation i X-register

DKK registrerer hunde med non-FCI-stamtavle for alle racer, dog typisk nye racer i DKK eller hvor DKK har interesse i at tiltrække nyt avlsmateriale til genpuljen. Det gælder stamtavler fra non-FCI-organisationer fra ind- og udland, men kræver ejeren ansøger om dispensation og det er ikke muligt på forhånd at sige, hvorvidt stamtavlen kan registreres eller ej. Læs mere om proceduren her

Registrering af hunde på baggrund af fænotype bestemmelse i X-register

I nogle racer er det muligt at indmønstre (fremstille) nye individer til stamtavle baseret på en bedømmelse af en eksteriørdommer. Det gælder f.eks. Dansk Spids og Sort Spids. Hundene registreres på baggrund af fænotypen (udseendet) med en åben stamtavle og ukendt opdrætter.

Liste over ikke FCI anerkendte racer, som registreres i X-register:

Gruppe 1
East-European shepherd dog

Gruppe 2
Alano espanol
Old english bulldog

Gruppe 3
Tenterfield terrier
American toy fox terrier
Ratonero-Bodeguero andaluz
American hairless terrier
Rat terrier
Biewer

Gruppe 5
Hälleforshund
Svensk vit älghund
American eskimo dog
Dansk spids
Sort spids

Gruppe 6
Anglo-Russkaja gontjaja
Russkaja gontjaja
Bluetick coonhund
Gotlandsstövare
Plott
Treeing walker coonhound

Gruppe 7
Epagneul de saint usuge

Gruppe 8
Polish hunting spaniel

Gruppe 9
Flerfarvet pudel ( toy, dværg, mellem og stor)
Russkaja tsvetnaya bolonka (Bolonka zwetna registreres ikke som Russkaja tsvetnaya bolonka, medmindre stamtavle kommer fra en FCI godkendt kennelklub)

Senest opdateret 19. juli 2023

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem