-
Hvis du skal >
-
Overføre hund fra andre organisationer
Overføre hund fra andre organisationer
Ønsker du og din hund at være en del af DKK's mange muligheder? Hvis du har en hund med stambog fra en anden stambogsførende organisation, er det som udgangspunkt muligt at få den overført til DKK.
Er din hund købt i udlandet og har din hund en stambog med FCI-logo på, er det betegnet som import og ikke en overførsel fra anden stambogsførende organisation. Se derfor mere om import af FCI-hund fra udlandet.
Alle overførsler behandles som individuelle dispensationssager, og behandlingstiden forventes at være op til 4-6 uger. Man modtager altid et skriftligt svar, men man kan ikke nødvendigvis få uddybet en evt. afvisning.
Sådan gør du
- Udfyld skema
Skemaet for overførsel udfyldes og sendes sammen med stambogen. - Original stambog
Indsend den originale stambog til DKK. Den originale stambog påføres et stempel med DKK-registreringsnummer og returneres til ejer. - Ejerbevis
Hvis ikke ejerskabet fremgår af stambogen, skal du vedlægge ejerbeviset eller alternativt en kopi af købskontakten, når du sender stambogen til DKK. - Dansk Hunderegister
Vedlæg en kopi af hundens attest fra Dansk Hunderegister. - Gebyr
Betal gebyret for overførslen. Såfremt overførslen afvises af DKK, returneres beløbet (dog minus 130,- kr., som er et ekspeditionsgebyr).
Dansk Kennel Klub forbeholder sig ret til at kræve fremstilling for en FCI-autoriseret dommer ved overførsel og indtil 6 måneder efter overførslen. Dommerens godkendelse af hunden er således en forudsætning for stambog.
Hvad koster det?
Stambogsføring af overførsler (priser for 2021):
For ikke-medlemmer af DKK: Kr. 1.619
For medlemmer af en specialklub under DKK: Kr. 647
For medlemmer af DKK: Kr. 408 (Ønsker du at blive medlem, klik her).
Særligt for enkelte racer
Særregel for hunde fra Klubben for små selskabshunde
For hunde, der hører under specialklubben for små selskabshunde gælder, at overførsler skal have en udstillingspræmiering med mindst Very Good eller eksteriørbedømmes, før der kan udstedes stambøger på deres afkom. Præmieringer eller bedømmelser skal være opnået inden parring.
Se det fulde regelsæt her: Eksteriørbedømmelse af overførte hunde under Klubben for små selskabshunde
Se hvilke racer denne særregel omfatter på Klubben for små selskabshundes hjemmeside her: Canis-minor.dk
Jack russell terrier og Parson russell terrier
JRT-klubberne skelner ikke mellem Jack Russell Terrier og Parson Russell Terrier, men stambogsfører begge som Jack Russell Terrier - i FCI er racerne opdelt i to separate varianter.
Hvis du ejer en Parson Russell Terrier, så er det muligt at få den typegodkendt i Dansk Terrier Klub, efter den er fyldt 9 måneder.
Sådan gør du
- Følg den generelle guide øverst på siden.
- Meddel DKK om dit ønske om typegodkendelse når du indsender den originale stambog.
- DKK giver Dansk Terrier Klub besked om den ønskede typegodkendelse.
- Dansk Terrier Klub kontakter dig herefter om en given dato for fremstillingen.
Hunden vil ikke kunne deltage på udstilling som en Parson Russell Terrier før den er blevet typegodkendt som en Parson Russell Terrier - og kan dermed ikke udstilles samme dag med typegodkendelsen.
Labrador
DKK overfører ikke Labrador retriever fra de 3 nedenstående foreninger:
FT spaniels
DKK og KFTS har indgået en aftale om overførsler, hvilket indebærer, at FT spaniels i fremtiden bliver registreret i vort normale register som Engelsk Cocker spaniel og Engelsk springer spaniel.
Hvis du vil læse mere om at overføre en FT spaniel, kan du finde det her: https://www.dkk.dk/stambog/ft-spaniels
Hvid schweisisk hyrdehund
Efter aftale mellem DKK og KHGK bliver der ikke lavet overførsler af Hvid schweisisk hyrdehund fra andre klubber.
Broholmer
En overførsel med henblik på stambog i DKK bliver behandlet af Broholmerselskabet, Udvalget for Glemte og Nationale racer i DKK og af DKK´s bestyrelse.
Da hunden er af racen Broholmer, har parterne aftalt, at DKK afviger for normal procedure på en række punker.
Broholmeren betragtes i DKK fortsat som en rekonstruktionsrace, så de herunder beskrevne afvigelser har ingen afsmittende virkning på andre racer – de vil fortsat skulle indfri alle krav.
Følgende skal være på plads i forbindelse med overførsel:
Normalt foregår en overførsel af en hund ved at indsende den originale DRU stambog, som bliver erstattet af en DKK stambog.
I dette tilfælde indsendes en kopi af hundes DRU stambog - gebyr i henhold til ovenfor.
I dette tilfælde medtages aner (3 generationer).
Når der kommer ønsker om overførsler af Broholmere med DRU stambog; kræver det at hunden har en eksteriørbeskrivelse, som er godkendt og underskrevet af formanden for udvalget for Glemte og Nationale racer Bo Lasthein.
I forbindelse med efterfølgende avl:
• HD/AD status
Når hunden er godkendt til overførsel og overført, skal hunden på alle måder opfylde racens avlsrestriktioner, før den kan indgå i avl – se racens avlsrestriktioner https://www.hundeweb.dk/dkk/se...
Nuværende avlsrestriktioner kræver et DKK/FCI bedømt HD/AD resultat, at hunden er udstillet på en FCI/DKK annerkendt udstilling med mindst Very Good (af en dommer fra et panel særligt udvalgt af DKK), samt have gennemgået en DKK mentalbeskrivelse.
Broholmere overført fra DRU, som på tidspunktet for overførslen har et HD/AD/OCD fra DRU, kan mod køb af HD/AD/OCD rekvisition på www.hundeweb.dk, benytte de allerede tagne røntgenbilleder til at få en DKK bedømmelse – rekvisitionen kan først købes, efter hunden er overført til DKK.
Skulle KU-SUND ikke godkende billedernes kvalitet, kan den købte rekvisition bruges til at tage nye røntgenbilleder til bedømmelse.
DKK godkender dog resultatet, hvis det er bedømt af Ken Lindeblad. Så er hundens HD, AD og OCD billeder bedømt af Ken Lindeblad, behøver man ikke sende billederne ind til KU Sund, men man skal stadig købe rekvisition.
Old English Bulldog
Se særskilt information om overførsel af denne race i x-register i vores nyhed af 2/6-2020.
Kan man overføre hunde fra alle klubber?
Nej, du skal være opmærksom på, at det ikke er alle klubber DKK overfører fra:
DKK overfører bl.a. ikke hunde fra nedenstående foreninger:
Spørgsmål - svar om overførsler
Overføres hunden med dens aner (forældredyr)?
Afhængig af organisation og opfyldelse af avlsrestriktioner kan det variere, om aner påføres i DKK's registrering af hunden.
Titler og sundhedsoplysninger overføres som udgangspunkt ikke.
Overføres hundens HD/AD status?
Som udgangspunkt kan man ikke overføre HD/AD/OCD resultater fra andre organisationer.
I enkelte tilfælde kan det dog være muligt at få bedømt de HD/AD/OCD billeder, som er taget før hunden blev overført til DKK. I nogle tilfælde vil de blive godkendt – i andre skal DKK’s bedømmer genbedømme dem. Kontakt DKK’s sundhedsafdeling om dette.
Hvornår kan jeg benytte mig af DKK's mange tilbud?
Hunden kan tilmeldes udstillinger, prøver og konkurrencer, når hunden har fået et DKK reg. nr. og dermed en FCI godkendt stamtavle.
Skal du benytte hunden til avl? Så husk at hunden inden parring skal opfylde de til enhver tid gældende avlsrestriktioner for den pågældende race. Find avlsrestriktionerne her
Kan jeg føre en handelssag ved DKK's klagenævn?
Hvis hunden oprindeligt er opdrættet og stambogsført i en anden organisation end DKK, så kan en potentiel handelssag ikke behandles i DKK's klagenævn.
Har du brug for hjælp til en overførsel
Freja Dahl
Gældende fra 1. juli 2020