MENU

Overfør hund fra andre organisationer

Ønsker du og din hund at være en del af DKK's mange muligheder? Hvis du har en hund med stambog fra en anden stambogsførende organisation, er det som udgangspunkt muligt at få den overført til DKK.

Er din hund købt i udlandet og har din hund en stambog med FCI-logo på, er det betegnet som import og ikke en overførsel fra anden stambogsførende organisation. Læs mere om registrering af hund med FCI stambog fra udlandet.

Alle overførsler behandles som individuelle dispensationssager, og behandlingstiden forventes at være op til 4-6 uger. Man modtager altid et skriftligt svar, men man kan ikke nødvendigvis få uddybet en evt. afvisning.

OBS. Ønsker du, at hunden skal indgå i avl, så læs mere på siden "Skal hunden bruges i avl".

OBS har du en dansk/engelsk opdrættet Engelsk Cocker spaniel eller Engelsk Springer spaniel registreret i DJR, skal du læse mere her

Sådan gør du

 1. Udfyld overførselsskema
  Skemaet til overførsel
  udfyldes og indsendes sammen med hundens originale stambog.
 2. Indsend hundens originale stambog
  Indsend hundens originale stambog til DKK. Den originale stambog påføres et stempel med DKK-registreringsnummer, og der udstedes et ejerbevis. Alle overførsler stambogsføres i DKX-register uden aner (DJR er undtaget). Det er ikke muligt at få en DKK stamtavle på den overførte hund (dette gælder også for DJR-stambogsførte hunde).
  Indgår FCI-godkendte racer efterfølgende i avl, registreres afkommet i DKK´s register (som også indeholder andre FCI-registrerede hunde). Afkom får herved DKK-stamtavler med FCI-logo, da de er opdrættet i overensstemmelse med FCI-procedure.
 3. Ejerbevis
  Hvis ikke ejerskabet fremgår af stambogen, skal du vedlægge ejerbeviset eller alternativt en kopi af købskontakten, når du sender stambogen til DKK. Det er et krav, at ejer af hunden skal være bosiddende Danmark.
 4. Dansk Hunderegister
  Vedlæg en kopi af hundens attest fra Dansk Hunderegister.
 5. Gebyr
  Betal gebyret for overførslen. Såfremt overførslen afvises af DKK, returneres beløbet (dog minus 150,- kr. + porto , som er et ekspeditionsgebyr).

Dansk Kennel Klub forbeholder sig ret til at kræve fremstilling for en FCI-autoriseret dommer ved overførsel og indtil 6 måneder efter overførslen. Dommerens godkendelse af hunden er således en forudsætning for stambog.

Hvad koster det?

Stambogsføring af overførsler (priser for 2024):
For ikke-medlemmer af DKK: Kr. 1.803
For medlemmer af en specialklub under DKK: Kr. 721
For medlemmer af DKK: Kr. 454

(Ønsker du at blive medlem, klik her).

Særligt for enkelte racer

Jack russell terrier og Parson russell terrier

JRT-klubberne skelner ikke mellem Jack Russell Terrier og Parson Russell Terrier, men stambogsfører begge som Jack Russell Terrier - i FCI er racerne opdelt i to separate varianter.

Hvis du ejer en Parson Russell Terrier, så er det muligt at få den typegodkendt i Dansk Terrier Klub, efter den er fyldt 9 måneder.

Sådan gør du

 1. Følg den generelle guide øverst på siden.
 2. Meddel DKK om dit ønske om typegodkendelse, når du indsender den originale stambog.
 3. DKK giver Dansk Terrier Klub besked om den ønskede typegodkendelse.
 4. Dansk Terrier Klub kontakter dig herefter, om en given dato for fremstillingen.

Hunden vil ikke kunne deltage på udstilling som en Parson Russell Terrier, før den er blevet typegodkendt som en Parson Russell Terrier - og kan dermed ikke udstilles samme dag med typegodkendelsen.

FT spaniels (DJR)

DKK og KFTS har indgået en aftale om overførsler, hvilket indebærer, at FT spaniels i fremtiden bliver registreret i vort normale register som Engelsk Cocker spaniel og Engelsk springer spaniel.

Hvis du vil læse mere om at overføre en FT spaniel, kan du finde det her: https://www.dkk.dk/stambog/ft-spaniels

Retrievere (DJR)

Særaftale for registrering af sundhedsresultater:
Vedlæg kopi af hundens DJR-sundhedsattest for registrering af HD + AD samt testikelstatus.
Ved registrering af øjenlysnings- og DNA-resultater, skal DKK have tilsendt kopi af ECVO attest og laboratorie svar i form af kopi af certifikat eller sikrede PDF filer.

Gravhunde (alle varianter)

Efter aftale mellem DKK og Dansk Gravhundeklub bliver der ikke lavet overførsler af Gravhunde fra andre klubber.

Hvid schweisisk hyrdehund

Efter aftale mellem DKK og KHGK bliver der ikke lavet overførsler af Hvid schweisisk hyrdehund fra andre klubber.

Broholmer

En overførsel med henblik på stambog i DKK bliver behandlet af Broholmerselskabet, Udvalget for Glemte og Nationale racer i DKK og af DKK´s bestyrelse.

Da hunden er af racen Broholmer, har parterne aftalt, at DKK afviger for normal procedure på en række punker.

Broholmeren betragtes i DKK fortsat som en rekonstruktionsrace, så de herunder beskrevne afvigelser har ingen afsmittende virkning på andre racer – de vil fortsat skulle indfri alle krav.

Følgende skal være på plads i forbindelse med overførsel:

Normalt foregår en overførsel af en hund ved at indsende den originale stambog, som bliver erstattet af en DKK stambog.

I dette tilfælde indsendes en kopi af hundes stambog - gebyr i henhold til ovenfor.

I dette tilfælde medtages aner (3 generationer).

Når der kommer ønsker om overførsler af Broholmere med DRU stambog; kræver det at hunden har en eksteriørbeskrivelse, som er godkendt og underskrevet af formanden for udvalget for Glemte og Nationale.

I forbindelse med efterfølgende avl:

Når hunden er godkendt til overførsel og overført, skal hunden på alle måder opfylde racens avlsrestriktioner, før den kan indgå i avl – se racens avlsrestriktioner https://www.hundeweb.dk/dkk/se...

Nuværende avlsrestriktioner kræver et DKK/FCI bedømt HD/AD resultat, at hunden er udstillet på en FCI/DKK annerkendt udstilling med mindst Very Good (af en dommer fra et panel særligt udvalgt af DKK), samt have gennemgået en DKK mentalbeskrivelse.

Old English Bulldog

DKK's bestyrelse har besluttet at optage Old english bulldog i DKK's X-register.

Dansk Kennel Klub accepterer overførsler fra en række stambogsførende organisationer. Har du en Old english bulldog med stambog fra en anden stambogsførende organisation, er det som udgangspunkt muligt at ansøge om at få den overført til DKK, ved at følge proceduren anført øverst på denne side.

Inden du ansøger, læs mere om Old english bulldog her

Kan man overføre hunde fra alle klubber?

Nej, det er ikke alle klubber DKK overfører fra - bl.a. ikke hunde fra nedennævnte foreninger

Spørgsmål - svar om overførsler

Overføres hunden med dens aner (forældredyr)?

Afhængig af organisation og opfyldelse af avlsrestriktioner kan det variere, om aner påføres i DKK's registrering af hunden.

Titler og sundhedsoplysninger overføres som udgangspunkt ikke.

Overføres hunden med hele dens stamtavlenavn?

Nej, da kennelmærket i den anden stambogsførende organisation ikke kan overføres til DKK, kan hunden ved overførsel kun registres uden kennelmærke og et sammenhængende navn.

Et eksempel kunne være: Lydighund (dette er kennelmærket) Sorte Sofus (dette er det efterfølgende navn).

Kennelmærket Lydighund vil aldrig komme med, mens Sorte Sofus vil kunne blive til et sammenhængende navn, hvis du på ansøgningen påfører at du ønsker at de efterfølgende navne skal slås sammen. Hvis du ikke anfører ønsket om at navnene skal sættes sammen, vil hunden kun blive registret med et navn - Sofus (fra eksemplet).

Skal hunden bruges i avl?

Har vi overført din hund til DKK og tænker du på, at den skal have hvalpe?
Vær opmærksom på, at følgende regel gælder fra og med 1. juni 2021 for alle overførsler foretaget efter den dato:

Hunde, der er overført fra en anden organisation end FCI, skal have en godkendt FCI udstillingspræmiering eller godkendt eksteriørbedømmelse med resultatet mindst Very Good, før parring (med undtagelse af hunde overført fra DJR -Dansk Jagthunde Registrering og Border Collier fra ISDS), for der kan udstedes stambøger på deres hvalpe.
Det vil sige, at såfremt din hund på et tidspunkt skal indgå i avl, skal begge forældredyr før parring opfylde racens avlskrav( https://www.hundeweb.dk/dkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=115) og den overførte hund have ovennævnte udstillingspræmiering/bedømmelse, for at der kan udstedes stambøger på hvalpene.

Vores anbefaling er derfor, at du allerede i forbindelse med overførslen kigger efter en udstilling i enten DKK eller racens specialklub eller en eksteriørbedømmelse, da det kan være praktisk at være på forkant. Man ved aldrig hvad fremtiden bringer, og måske finder man pludselig interesse i at benytte din hund i avl, selv om det ikke var meningen fra starten.

Overføres hundens HD/AD status?

Nej, dog er der undtagelser for hunde overført fra DJR samt racen Broholmer.

I enkelte tilfælde kan det være muligt at ansøge om at få bedømt de HD/AD/OCD billeder, som er taget før hunden blev overført til DKK. I nogle tilfælde vil de blive godkendt – i andre skal DKK’s bedømmer genbedømme dem.

Kontakt DKK's sundhedsafdeling pr. mail Brso@dkk.dk for at høre nærmere.

Hvornår kan jeg benytte mig af DKK's mange tilbud?

Hunden kan tilmeldes udstillinger, prøver og konkurrencer, når hunden har fået et DKK reg. nr.

Skal du benytte hunden til avl? Så husk at hunden inden parring skal opfylde de til enhver tid gældende avlsrestriktioner for den pågældende race. Find avlsrestriktionerne her

Kan jeg føre en handelssag ved DKK's klagenævn?

Nej, hvis hunden oprindeligt er opdrættet og stambogsført i en anden organisation end DKK, så kan en potentiel handelssag ikke behandles i DKK's klagenævn.

Har du brug for hjælp til en overførsel

Freja Dahl

Telefon: 56188104
E-mail: frda@dkk.dk

Telefontid:
Mandag - torsdag 10.00 - 12.00
Fredag 9.00 - 11.00

Gældende fra 1. januar 2022

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem