Men det kan også være en risikabel affære, og skulle uheldet være ude – og du f.eks. ikke får en hund af den kvalitet, du ønskede, ikke får hundens papirer med, eller viser det sig, at hunden slet ikke har en stamtavle- eller at den stamtavle den har ikke er en FCI stamtavle, kan det være meget svært efterfølgende at klage over handlen.

DKK opfordrer derfor altid til, at du selv afhenter hunden i det land, du importerer den fra. Kun på den måde kan du tage ansvar for, at du får den ”vare” med dig hjem, som du forventede – ligesom du også selv, inden handlen indgås, kan kontrollere, at papirer, vaccinationer mv. er på plads.

Ved import af en hvalp eller voksen hund er der flere ting, du skal være opmærksom på. Alt dette kan du læse herunder.

Selve importen

Når du beslutter dig for at importere en hund til Danmark, skal hunden/hvalpen opfylde de til enhver tid gældende myndighedsbestemmelser.

Det er Fødevarestyrelsen, der laver regler for import af og rejse med kæledyr.

Vær især opmærksom på import fra Storbritannien i forbindelse med Brexit.
Storbritannien er sat til at træde ud af EU den 31. januar 2020. Det betyder, at de eksisterende vilkår for import og eksport fortsætter året ud og eventuelle ændringer bliver først aktuelle fra 1. januar 2021. Der er dog ikke meldt noget ud om nogle ændringer på nuværende tidspunkt.
Hvis du gerne vil holde dig opdateret, kan du følge med på Fødevarestyrelsens særlige Brexit-side, der løbende bliver opdateret: https://www.foedevarestyrelsen.dk/brexit/Sider/default.aspx