MENU

Import

Drømmer du om en hund, der ikke opdrættes mange af i Danmark, eller er du en rutineret opdrætter med gode kollegiale kontakter i udlandet kan det være god idé i at købe en hund fra udlandet for at få nyt blod ind i avlen.

Registrere en importeret hund

Har du hentet en hund i udlandet, som du vil have registreret hos DKK, så følg anvisningerne herunder. Alle udenlandsk fødte hunde, som er danskejede, skal omregistreres, før de kan deltage på officielle aktiviteter, bruges i avl, HD-/AD fotograferes eller have registreret andre sundhedsundersøgelser.

Bemærk venligst at hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførselsbestemmelser for hund.




Import

Registrering af importeret hund i DKK

Sagsbehandlingstid 4- 6 uger.

Sådan gør du

  1. Importskema
    Find "skema til registrering i DKK af importeret hund" her:Import-skema . Skemaet skal udfyldes og underskrives af 1. ejer på stamtavlen. Herefter angives på skemaet hvem der skal være ejere af hunden - den registrerede 1.ejer bliver underskriftsberettigede i DKK.
  2. Export pedigree
    Hundens originale "Export pedigree" – det er en stamtavle påført stempel eller print EXPORT eller med et export bevis. (nordiske lande undtaget) Export beviset skal altid indsendes sammen med hundens originale stamtavle. I de tilfælde ejerforholdet ikke oplyses på stamtavlen skal ejerbevis medfølge. Find her en vejledende oversigt over hvilke stamtavle dokumenter - vi kræver fra de enkelte lande (Udenlandsk export stamtavle)
  3. Gebyr til registrering
    Overfør gebyret for registrering af hunden hos DKK. Du finder en oversigt over hvad du skal betale på side 3 i Import-skema.
  4. ID-nummer
    Fremgår hunden chipnummer ((tatoveringsnummeret eller chipnummeret) ikke af stamtavlen skal kopi af pas eller indførelsesdokumenter medsendes. Vi fraråder originalt pas medsendes og det vil være på eget ansvar.
  5. Dansk Hunderegister
    Ved indførsel af en hund, der er over 8 uger gammel, skal den person, som indfører hunden i landet, registrere hunden i Dansk Hunderegister senest 4 uger efter indførsel (lovpligtigt). Dansk Kennel Klub tilbyder at oprette hunden i Dansk Hunderegister i forbindelse med registreringen af importstambogen. Gebyr fremgår af side 3 på import-skema.
  6. Indførsel
    Hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførelsesbestemmelser for hund. Fra enkelte lande kan vi bede om at se indførselsdokumenter fra Fødevarestyrelsen – det gælder især lande med skrappe krav for indførsel - kontakt os hvis du er i tvivl.
  7. Registrering af titler og sundhed
    Ved importregistrering registreres hunden med 3 generationers aner og hundens egne DKK-godkendte sundhedsresultater og titler, hvis de medsendes. Hvis du vil have registreret DKK-godkendte sundhedsresultater på anerne, der ikke fremgår af stamtavlen, skal du indbetale et ekstra gebyr på 118 kr. per hund du ønsker registreret sundhedsresultater på samt vedlægge kopi af sundhedsresultaterne.

Hunden beholder sin original stamtavle og får tildelt et dansk registreringsnummer, som påføres stamtavlen. Alle originale papirer vil blive returneret.

Import

Skema til registrering af importeret hund i DKK

DKK-stambogsføring af importeret FCI-stambogsført hund

Stambog

Spørgsmål/svar

Hvilke rejseregler gælder når jeg skal hente en hund jeg har købt i udlandet hjem til Danmark?

Hvis du importerer en hund fra udlandet, er det dit ansvar, at reglerne overholdes. Brug derfor altid Fødevarestyrelsens guide
”Rejse med kæledyr”, hvis du skal købe hund fra udlandet.

Køber du en hund i Danmark, som en anden har importeret, skal du sørge for at få udleveret dokumentation for, at hunden er lovligt importeret.

Registrering af stumphale

DKK anerkender kun stumphaleerklæringer/test for racer med naturlig stumphale jf. DKK’s generelle bestemmelser for udstilling og prøver i Danmark
(https://www.dkk.dk/om-dkk/love-instrukser-og-blanketter/regler-og-instrukser#generelle ). (gælder ikke engelsk- og fransk bulldog samt boston terrier).

Hunden registreres med stumphale på baggrund af én af følgende muligheder:

  1. Det fremgår tydeligt af hundens stamtavle
  2. En erklæring udstedt af opdrætterens dyrlæge indenfor hvalpens tre første levedøgn.
  3. En DNA test for stumphale, hvor det fremgår en dyrlæge har udtaget prøven samt tjekket hundens ID nummer


Særregel for hunde fra Ukraine

Har du købt en hund i Ukraine, som skal registreres i DKK, tilbyder vi nu - grundet den nuværende situation i Ukraine - danske hundeejere flere forskellige muligheder for registrering. Bemærk venligst, at hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførelsesbestemmelser for hund.

Vi har oprettet en hel side omkring import af hunde fra Ukraine som du kan finde ved at følge linket her

Skal jeg medsende hundens pas ved import-registrering

Nej. Men DKK kan kræve at se kopi af hundens pas eller anden relevant dokumentation for lovlig indførsel. Vi fraråder originalt pas medsendes og det vil være på eget ansvar.

Jeg har købt en hund som en anden har importeret til Danmark. Hvad skal jeg være opmærksom på?

Hvis du køber en hund i Danmark, som en anden har importeret og hunden skal registreres i DKK, skal du sørge for følgende inden du køber hunden.

Tjek at stamtavlen er en FCI godkendt export stamtavle

Få dokumentation på at du skal være den nye ejer af hunden eksempelvis i form af en købsaftale. Den person som står som ejer på stamtavlen skal være den person som skriver under på at hunden nu overdrages til dig.

Dokumentation for at hunden er lovligt indført i Danmark.


Jeg vil gerne købe hund i Storbritannien – hvad skal jeg være opmærksom på efter Brexit ?

Storbritannien træder ud af EU-samarbejdet, og det betyder, at rejsereglerne for hunde kan blive ændret.
Fødevarestyrelsen oplyser, at Storbritannien efter 1. januar 2021 bliver et såkaldt ”tredjeland” i forhold til ind- og udrejse med hunde.
Det betyder, at landet selv kan fastsætte reglerne, fordi de ikke længere er underlagt EU’s lovgivning på området. Der vil ikke ske ændringer for Nordirland,
der fortsat er en del af EU’s samhandelsområde. Veterinærmyndighederne i Storbritannien har oplyst, at EU-borgere indtil videre kan rejse ind med deres hund på samme vilkår, som i dag.

Før du importerer hund fra udlandet tjek altid Fødevarestyrelsens rejseguide for kæledyr https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx

Har du spørgsmål omkring import af hund?

Kontakt DKK's kundeservice

Telefon: 5618 8100
E-mail: post@dkk.dk

Har du spørgsmål til os om en igangværende sag, skal du være registreret ejer af hunden for at kunne få oplysninger om sagen.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem