MENU

Ukraine

Langt over en million ukrainere er på flugt fra deres hjem. De er flygtet med kun det allermest nødvendige, og for mange gælder det også deres kæledyr. Dansk Kennel Klub tager kraftigt afstand fra Ruslands uacceptable invasion og Belarus' indblanding og støtte til Rusland i krigen mod Ukraine. Derfor har DKK´s bestyrelse valgt at indføre sanktioner i forhold til Rusland og Belarus. Det, og al anden information, der omhandler hunde fra Ukraine, sanktioner, donationer og nødhjælp, opfordringer til danske dommere, importregler mv., kan du finde her på siden.

Langt over en million ukrainere er på flugt fra deres hjem. De er flygtet med kun det allermest nødvendige, og for mange mennesker inkluderer "det allermest nødvendige" deres kæledyr.

Hvor de flygter hen, er der ingen, der har overblik over, men myndighederne anslår, at der ca. passerer 100.000 flygtninge over grænseovergangen fra Ukraine til Polen om dagen.
Heraf anslås det, at ca. 1.000 medbringer et kæledyr.
De danske myndigheder forventer, at der vil komme ca. 200.000 ukrainere til Danmark, men lige nu har ingen overblikket over situationen.

DKK er i tæt dialog med Fødevarestyrelsen for at kunne hjælpe de ukrainere og deres hunde, der finder vej til Danmark, samt sikre, at den danske hundepopulation holdes sund og rabiesfri.

Samtidig samarbejder vi med andre dyreværnsorganisationer for at finde ud af, hvor støtten fra DKK-medlemmerne gør mest og hurtigst gavn.

Udviklingen i Ukraine er forfærdende, og i Dansk Kennel Klub er holdningen klar; al samkvem i form af hundesport og -avl med Rusland og Belarus skal ophøre hurtigst muligt.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem