MENU

Indrejseregler og isolation

EU har indført særregler for indrejse for ukrainere på flugt med deres kæledyr. Bemærk, undtagelsen gælder kun for ukrainere, der rejser sammen med deres kæledyr.

Flygtninge fra Ukraine, der rejser til EU/Danmark med deres kæledyr

​Som følge af den russiske invasion af Ukraine er der indført en særlig undtagelsesmulighed, der betyder, at flygtninge, der rejser med deres kæledyr fra Ukraine, kan indføre dette til EU/Danmark, selvom dyret ikke opfylder alle kravene.

Her kan du læse EU-forordningen, der ligger til grund for den særlige indrejsemulighed for ukrainere på flugt med kæledyr

Alle, der ankommer til Danmark fra Ukraine, med kæledyr skal hurtigst muligt kontakte Fødevarestyrelsen via denne blanket - også selv om dyret ved ankomst lever op til de sædvanlige indførselskrav.

Vær opmærksom på at danske statsborgere ikke har mulighed for at benytte sig af undtagelsesmuligheden for indførsel af hunde fra Ukraine - her skal man følge Fødevarestyrelsens gældende regler indførsel, se Fødevarestyrelsens hjemmeside

Indførselskrav for hunde

  • Dokumentation for chip-mærke.
  • Dokumentation for rabiesvaccination, som tidligst er foretaget ved 12-ugers alderen (vaccinen skal opfylde kravene i bilag III i Forordning 2013/576)
  • Dokumentation for antistoftitreringstest, foretaget mindst 30 dage efter en færdig rabiesvaccination og mindst 3 måneder før udrejse af Ukraine (undersøgt på et EU-godkendt laboratorie og viser et resultat på mindst 0,5 IE/ml.)

Risiko for rabies

Da der forekommer rabies i Ukraine, er det vigtigt, at alle hunde der indføres fra Ukraine, holdes isoleret, indtil Fødevarestyrelsen har sikret, at kravene for indførsel er opfyldt - for at minimere risikoen for, at rabies udbredes i Danmark.

Isolation for hunde betyder, at det ikke har kontakt med andre dyr og mennesker. Hunde må kun luftes i kort snor.​

Læs mere om rabies her

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem