"Dansk Kennel Klubs bestyrelse deler forfærdelsen over de grusomheder, vi har været vidne til i Ukraine efter de russiske styrkers invasion. Det er skræmmende billeder og rapporter, vi ser og hører fra de eskalerende krigshandlinger. Ruslands angreb på den ukrainske befolkning er totalt uacceptabel, og DKK bakker op om den internationale fordømmelse og sanktioner. Vores holdning er klar: Rusland og Belarus skal udelukkes fra al hundesport og -avl,” fastslår Dansk Kennel Klubs bestyrelse.

I disse dage arbejdes der indenfor hundesporten på højtryk på sagen – dels nationalt, men i særdeleshed internationalt - og DKK opfordrer alle hundeejere og nationale kennelklubber til at støtte op, så vi kan skabe et afgørende tryk via en samlet sanktionering og indsats.

Dansk Kennel Klub følger den alvorlige udvikling og holder tæt kontakt til myndighederne, andre nationale kennelklubber og andre samarbejdspartnere, så længe krigen i Ukraine foregår.
DKK støtter yderligere internationalt koordinerede sanktioner mod russisk og hviderussisk hundesport og yder nødhjælp til Ukraine, ukrainske opdrættere og ukrainske hunde.

”Kære medlemmer, en krig af det omfang vi netop nu ser i Ukraine har ikke fundet sted i Europa siden 1945. Måtte den snart slutte. Måtte fornuften og menneskeligheden vinde over hadet og fanatismen. Måtte Ukraine få lov at leve i fred og frihed,” udtaler Jørgen Hindse, bestyrelsesformand i DKK.