Dansk Kennel Klubs bestyrelse har med dyb beklagelse noteret, at Belarus i stigende grad står side om side med Rusland under invasionen i Ukraine. I forlængelse heraf har DKK´s bestyrelse besluttet at indføre en række hunderelaterede sanktioner i forhold til Hviderusland/Belarus, herunder også registrerings-stop af hunde fra landet:

  • Pr. 31. marts 2022 indfører DKK registrerings-stop af hunde fra Belarus, dvs. hunde med stamtavle udstedt af den belarussiske kennelklub.
  • Ovenstående er gældende, uanset hvornår hunden er bragt ind i landet, og registreringsstoppet er gældende indtil videre.

Nedenstående kan registreres i Dansk Kennel Klub med DKK-stambogsnummer:

Hunde med original export-stamtavle

Følgende gælder i forhold til registrering af hunde fra Belarus, hvor ny ejer besidder original export-stamtavle:
Original stamtavle og øvrige dokumenter skal indsendes til registrering i DKK med "almindelig" post.
Læs mere om procedure og gebyr for hunde med export-stamtavle her

Hunde med kopi af export-stamtavle

Følgende gælder i forhold til registrering af hunde fra Belarus, hvor ny ejer besidder kopi af export-stamtavle:
En læsbar kopi af stamtavlen (som vedhæftet pdf-fil) og øvrige dokumenter fremsendes til DKK i én samlet samlet mail til emailadressen: import@dkk.dk.
Læs mere om procedure og gebyr for hunde med kopi af export-stamtavle her

Mens du venter på din hunds export-papirer, kan hunden registreres midlertidigt i DKK:
Hunden kan oprettes med en "minimumsregistrering" i DKK´s database med udenlandsk registreringsnummer, race, navn, farve og forældre. Dette kan gøres uden beregning.
Ejer-oplysninger registreres ikke, men du har som ejer ret til at tilmelde og deltage på udstilling og prøve med hunden som import.

Krav til minimumsregistrering af import:

  • For hunde med kopi af stamtavle (ikke export): En læsbar kopi af stamtavle (fremsendt som vedhæftet pdf-fil) samt købsaftale indsendes til DKK sammen med dokumentation for indførsel og registrering i Dansk Hunderegister til emailadressen: import@dkk.dk
  • For hunde med kopi af "Puppy Card": En læsbar kopi af hundens Puppy Card (som vedhæftet pdf-fil) samt købsaftale indsendes til DKK sammen med dokumentation for indførsel og registrering i Dansk Hunderegister til emailadressen: import@dkk.dk

Bemærk venligst, at når du som ejer senere modtager hundens export-stamtavle, skal denne indsendes efter DKK´s almindelige import-regler med oplysning om, at hunden allerede er midlertidigt registreret i DKK’s database.

Krav til kvaliteten af indsendt materiale til registrering

Registrering af hunde i DKK´s registre kan ikke foretages på baggrund af:

  • uskarpe billeder eller utydelige scanninger af originale stamtavler eller
  • hvis kun forældredyrenes stamtavle kan fremvises.

Vær opmærksom på Fødevarestyrelsens regler for import og rejse med kæledyr

Når du importerer en hund til Danmark, skal hunden/hvalpen opfylde de til enhver tid gældende myndighedsbestemmelser. Læs Fødevarestyrelsens guide her

Bemærk, at der må forventes svartid på op til en uge i forhold besvarelse af spørgsmål omkring importer fra Belarus, men vi bestræber os på at vende tilbage hurtigst muligt.