MENU

Registrerings-stop for Belarus

Har du købt hund fra Belarus (Hviderusland) er nedenstående gældende for importregistrering frem til og med 31. marts 2022. Herefter registrerer Dansk Kennel Klub ikke længere hunde, som er importeret fra Belarus. Bemærk venligst, at hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførelsesbestemmelser for hund.

Dansk Kennel Klubs bestyrelse har med dyb beklagelse noteret, at Belarus i stigende grad står side om side med Rusland under invasionen i Ukraine. I forlængelse heraf har DKK´s bestyrelse besluttet at indføre en række hunderelaterede sanktioner i forhold til Hviderusland/Belarus, herunder også registrerings-stop af hunde fra landet:

  • Pr. 31. marts 2022 indfører DKK registrerings-stop af hunde fra Belarus, dvs. hunde med stamtavle udstedt af den belarussiske kennelklub.
  • Ovenstående er gældende, uanset hvornår hunden er bragt ind i landet, og registreringsstoppet er gældende indtil videre.

Nedenstående kan registreres i Dansk Kennel Klub med DKK-stambogsnummer:

Hunde med original export-stamtavle

Følgende gælder i forhold til registrering af hunde fra Belarus, hvor ny ejer besidder original export-stamtavle:
Original stamtavle og øvrige dokumenter skal indsendes til registrering i DKK med "almindelig" post.
Læs mere om procedure og gebyr for hunde med export-stamtavle her

Hunde med kopi af export-stamtavle

Følgende gælder i forhold til registrering af hunde fra Belarus, hvor ny ejer besidder kopi af export-stamtavle:
En læsbar kopi af stamtavlen (som vedhæftet pdf-fil) og øvrige dokumenter fremsendes til DKK i én samlet samlet mail til emailadressen: import@dkk.dk.
Læs mere om procedure og gebyr for hunde med kopi af export-stamtavle her

Mens du venter på din hunds export-papirer, kan hunden registreres midlertidigt i DKK:
Hunden kan oprettes med en "minimumsregistrering" i DKK´s database med udenlandsk registreringsnummer, race, navn, farve og forældre. Dette kan gøres uden beregning.
Ejer-oplysninger registreres ikke, men du har som ejer ret til at tilmelde og deltage på udstilling og prøve med hunden som import.

Krav til minimumsregistrering af import:

  • For hunde med kopi af stamtavle (ikke export): En læsbar kopi af stamtavle (fremsendt som vedhæftet pdf-fil) samt købsaftale indsendes til DKK sammen med dokumentation for indførsel og registrering i Dansk Hunderegister til emailadressen: import@dkk.dk
  • For hunde med kopi af "Puppy Card": En læsbar kopi af hundens Puppy Card (som vedhæftet pdf-fil) samt købsaftale indsendes til DKK sammen med dokumentation for indførsel og registrering i Dansk Hunderegister til emailadressen: import@dkk.dk

Bemærk venligst, at når du som ejer senere modtager hundens export-stamtavle, skal denne indsendes efter DKK´s almindelige import-regler med oplysning om, at hunden allerede er midlertidigt registreret i DKK’s database.

Krav til kvaliteten af indsendt materiale til registrering

Registrering af hunde i DKK´s registre kan ikke foretages på baggrund af:

  • uskarpe billeder eller utydelige scanninger af originale stamtavler eller
  • hvis kun forældredyrenes stamtavle kan fremvises.

Vær opmærksom på Fødevarestyrelsens regler for import og rejse med kæledyr

Når du importerer en hund til Danmark, skal hunden/hvalpen opfylde de til enhver tid gældende myndighedsbestemmelser. Læs Fødevarestyrelsens guide her

Bemærk, at der må forventes svartid på op til en uge i forhold besvarelse af spørgsmål omkring importer fra Belarus, men vi bestræber os på at vende tilbage hurtigst muligt.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem