I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, hvis man ejer eller "besidder" en hund, som der står i Hundeloven.
Ifølge Dansk Kennel Klubs undersøgelse skal man i langt de fleste danske forsikringsselskaber have både dansk folkeregisteradresse, CPR-nr. og E-boks for overhovedet at kunne tegne en forsikring.

Og det er de færreste mennesker på flugt fra krig, der har det. Derfor har "Garantifonden for skader forvoldt af uforsikrede eller ukendte hunde" besluttet at indestå for ansvarsdækningen på ukrainske hunde, der medbringes til Danmark af ukrainske statsborgere på baggrund af situationen i Ukraine.

Ordningen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2022 og frem til den 30. juni 2022.

Det betyder kort fortalt, at den enkelte ukrainer, der flygter til Danmark med sin hund, IKKE behøver at tegne en ansvarsforsikring på sin hund. Hvis der skulle opstå ansvarsskader, som involverer hunde, der er medbragt af ukrainske ejere på flugt, er det FAH, der behandler sagen og udbetaler en evt. kompensation til den skadelidte.

I samme periode vil FAH ikke gøre regres gældende overfor besiddere af ukrainske hunde i Danmark – dvs. at den ukrainske ejer af hunden ikke vil skulle betale kompensation til FAH.

Ved behandling af ansvarsskader, der involverer hunde fra Ukraine, henvises til FAH, der vil behandle sagen.
For yderligere oplysninger og anmeldelse af skader: Skriv til fah@dfim.dk eller ring på telefonnummer 41 91 90 19.