MENU

Lovpligtig ansvarsforsikring

Ukrainske hundeejere, der er flygtet fra krigen til Danmark, skal pr. 1. juli selv forestå at tegne en lovpligtig ansvarsforsikring på deres hunde.

Opdateret 1. juli 2022:

Rabat på ansvarsforsikring hos Agria for ukrainske flygtningehunde

Garantifonden ”Foreningen af forsikringsselskaber til overtagelse af lovpligtige ansvarsforsikringer for hunde” har besluttet ikke at forlænge ordningen om gratis ansvarsdækning for hunde, der medbringes til Danmark på baggrund af situationen i Ukraine. Ordningen, der blev indført 1. marts 2022, udløb derfor den 30. juni.

Det betyder, at ukrainske hundeejere, der opholder sig med deres hunde i Danmark, er forpligtede til selv at ansvarsforsikre deres hunde fra og med i dag.

Derfor har vores samarbejdspartner, Agria Dyreforsikring, valgt at tilbyde alle ukrainske flygtningehunde en ansvarsforsikring med 50 procents rabat (denne rabat kan ikke kombineres med andre rabatter).

Tilbuddet gælder fra dags dato, og ordningen er gældende for alle ukrainske flygtninge-hunde, så længe disse opholder sig i Danmark.

Ved tegningen af en ansvarsforsikring er det ved samme lejlighed muligt at tegne en sygeforsikring på de ukrainske hunde med 10 procents rabat på første års præmie.

Tilbuddene om hhv. ansvarsforsikring og sygeforsikring til ukrainske flygtninges hunde kan kun bestilles igennem Agria Dyreforsikrings kundecenter på tlf. 70101065.

DKK minder i øvrigt om, at alle hunde i Danmark desuden skal bære hundetegn og være tilmeldt Dansk Hunderegister på den adresse, hvor ejer/besidder opholder sig.

--

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, hvis man ejer eller "besidder" en hund, som der står i Hundeloven.
Ifølge Dansk Kennel Klubs undersøgelse skal man i langt de fleste danske forsikringsselskaber have både dansk folkeregisteradresse, CPR-nr. og E-boks for at kunne tegne en forsikring.

Og det er de færreste mennesker på flugt fra krig, der har det. Derfor har "Garantifonden for skader forvoldt af uforsikrede eller ukendte hunde" besluttet at indestå for ansvarsdækningen på ukrainske hunde, der medbringes til Danmark af ukrainske statsborgere på baggrund af situationen i Ukraine.

Ordningen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2022 og frem til den 30. juni 2022.

Det betyder kort fortalt, at den enkelte ukrainer, der flygter til Danmark med sin hund, IKKE behøver at tegne en ansvarsforsikring på sin hund. Hvis der skulle opstå ansvarsskader, som involverer hunde, der er medbragt af ukrainske ejere på flugt, er det FAH, der behandler sagen og udbetaler en evt. kompensation til den skadelidte.

I samme periode vil FAH ikke gøre regres gældende overfor besiddere af ukrainske hunde i Danmark – dvs. at den ukrainske ejer af hunden ikke vil skulle betale kompensation til FAH.

Ved behandling af ansvarsskader, der involverer hunde fra Ukraine, henvises til FAH, der vil behandle sagen.

OBS - Opdateret 27.06.2022: Garantifonden har besluttet ikke at forlænge ordningen om gratis ansvarsdækning for hunde, der medbringes til Danmark på baggrund af situationen i Ukraine.

Ordningen, der blev indført 1. marts 2022, udløber derfor den 30. juni 2022, da selskabet vurderer, at den ikke længere er nødvendig.

Til dato har Garantifonden modtaget én skadesanmeldelse.

Som medlem af DKK får du rabat på forsikringer hos vores hovedsponsor, Agria Dyreforsikring, men det er muligt at tegne en hundeansvarsforsikring hos alle de forsikringsselskaber, der fremgår af denne liste

DKK har fået spørgsmål om, hvorvidt man som plejefamilie kan tegne en dækkende ansvarsforsikring på en ukrainsk hund, man har taget i pleje.

Svaret er ifølge Garantifonden, at det er tilladt.

DKK minder i den forbindelse om, at en hund i pleje desuden skal bære hundetegn med og være tilmeldt Dansk Hunderegister på opholdsadressen, dvs. plejefamiliens.

Denne side er senest opdateret den 27. juni 2022

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem