MENU

Særregler for import fra Ukraine

Har du købt en hund i Ukraine, som skal registreres i DKK, tilbyder vi nu - grundet den nuværende situation i Ukraine - danske hundeejere flere forskellige muligheder for registrering. Bemærk venligst, at hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførelsesbestemmelser for hund.

Hunde med original export-stamtavle

Følgende gælder i forhold til registrering af hunde fra Ukraine, hvor ny ejer besidder original export-stamtavle:
Original stamtavle og øvrige dokumenter skal indsendes til registrering i DKK i et brev med posten.
Læs mere om procedure og gebyr for hunde med export-stamtavle her

Hunde med kopi af export-stamtavle

Følgende gælder i forhold til registrering af hunde fra Ukraine, hvor ny ejer besidder kopi af export-stamtavle:
En læsbar kopi af stamtavlen (som vedhæftet pdf-fil) og øvrige dokumenter fremsendes til DKK i én samlet samlet mail til emailadressen: import@dkk.dk
Læs mere om procedure og gebyr for hunde med kopi af export-stamtavle her

Mangler du en export-stamtavle?

Vedrørende udstedelse af export-stamtavler for ukrainske hunde, der er solgt, eller hunde der skal sælges, er proceduren følgende:

Den nye hundeejer sender en mail til UKU (på emailadressen exp.pedigree@uku.com.ua) med en kopi af hundens puppy card eller stamtavle, der er påført sælgers navn samt egne informationer (navn, adresse mv.) samt en kopi af bankoverførsel for betaling af udstedelse af export-stamtavlen.

UKU sender via email hundeejeren en digital kopi af en UKU-exportstamtavle. Den digitale kopi af stamtavlen vil kunne erstattes af en original stamtavle (udstedt på officielt papir), når tilstandene i Ukraine er normaliseret, og det ukrainske postvæsen har genoptaget sit arbejde.

Alle puppy cards/export-stamtavler, der er udstedt i henhold til ovenstående procedure, vil blive accepteret af alle FCI-medlemslande og kontrakt-partnere.

Har du spørgsmål til registreringsproceduren, skal disse stiles til den Ukrainske Kennel Union på email exp.pedigree@uku.com.ua

Vær opmærksom på, at Fødevarestyrelsens regler for import skal være opfyldt

Bemærk venligst, at hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførelsesbestemmelser for hund.

Importregistrering i DKK kan ikke færdiggøres, hvis ikke Fødevarestyrelsens krav for indførsel er opfyldt – se mere i Fødevarestyrelsens guide til at rejse med hund her

Registrering af ukrainske hunde, der fødes udenfor hjemlandet

I tilfælde af at en ukrainsk-ejet tæve føder og opfostrer sine hvalpe, mens den opholder sig i et andet FCI-land (der er FCI-medlem) end Ukraine, vil den Ukrainske Kennel Union fremstille en export-stamtavle i henhold til følgende procedure:

  • En lokal dyrlæge ID-mærker (chipper), vaccinerer og laver helbredsundersøgelser på hvalpene; tjekker testikler, bid, andre mulige anomalier, som f.eks. haleknæk osv. og udsteder et relevant certifikat.
  • Opdrætteren/den person, der tager sig af tæven og hvalpene, mailer dyrlægecertifikatet til UKU (på emailadressen exp.pedigree@uku.com.ua) sammen med andre relevante dokumenter, som UKU kræver (f.eks. information om tæve/han osv.)
  • En medarbejder i UKU vil via en videoforbindelse kontrollere microchip (ID) og hvalpenes udseende/kendetegn og udsteder dokumenter til hvalpene (puppy cards) i digital form.
  • UKU sender elektroniske puppy card til opdrætteren/den person, der tager sig af hvalpene/hundene.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem