MENU

Sirius Workout Stjerne

Drømmer du om en stærk og sund hund, der lever sit bedste hundeliv - så længe som muligt? Så handler det om at holde din hund i god form med varieret fysisk træning. Med Sirius Workout får du inspiration og redskaber til, hvordan du på de daglige lufteture med din hund kan vedligeholde hundens krop og øge dens styrke, smidighed, balance og koordination. Som en ekstra bonus er det desuden muligt for din hund at blive Sirius Workout Stjerne - se herunder hvordan!

Vi mennesker holder os ikke i form ved at ligge stille på sofaen i otte timer i streg og netflix´e, og hvis du som ung har været god til sport, ved du, at en skade kan sætte dig lidt skakmat. Men du ved også, at du med den rette genoptræning hurtigt kommer tilbage på sporet. Til gengæld har de af os, der er fyldt 40, opdaget, at vi sjældent slipper godt afsted med at kaste os ud på den sorte løjpe, eller gennemføre en håndholdkamp - uden skader - hvis ikke vi løbende har holdt os i form. Og når vi bliver endnu ældre, bliver vi mindre og mindre mobile - hvis vi ikke har passet godt på vores kroppe og holdt dem fysisk ved lige.

Det samme gælder for vores hunde. For bortset fra at netflix´e, så er det faktisk det, din hund gør: Ligger stille i måske 8 – 10 timer og venter på, at du kommer hjem. Så ville det da være ærgerligt, hvis den fik en fibersprængning i baglåret, fordi den kastede sig ned af sofaen for at ræse ud og hilse på dig ved hoveddøren:

Hvorfor holde din hund i form?

Næsten alt det, vi træner med vores hunde, er aktions-sport; kortvarige energi-udbrud som f.eks. en apportering, en tur i udstillings-ringen eller en spænetur på stranden. Og det er vores ansvar som hundeejere at sørge for, at hunden er i form til det, vi beder den om. For uanset om du har en familiehund, udstillingshund, agilityhund eller en brugshund, så bruger den sin krop maksimalt hver dag, hvis du beder den om det. Det betyder, at vi som hundeejere har et særligt ansvar overfor vores hunde:

Din hund er en atlet

Hvis du ønsker en hund, der lever sund og længe, og du forventer, at den præsterer, når du ønsker det – uanset om den skal være klar til en løbetur på stranden, yde max til en agilitykonkurrence eller kunne søge både højt og lavt til en nose work-konkurrence – er det op til dig som hundeejer at sørge for, at den er klar til det. Både mentalt og fysisk. Tænk på din hund som en elitesportsudøver – uanset hvilken form for hundesport, I udøver: Ligesom en top-atlet har din hund brug for sund kost, motion og restitution.

Men hvis du – som så mange andre - lever et liv, hvor hverdagen indimellem er lidt presset, vil du med Sirius Workout kunne passe hundens motionsprogram ind på jeres almindelige hverdags-gåtur – i stedet for at bruge tid på transport til træningsbanen eller fylde garagen op med udstyr for tusindvis af kroner:

Brug naturens redskaber

Med de få, relativt simple redskaber, vi finder i naturen, vil du og din hund få et fundament, I kan bygge jeres daglige fysiske, motoriske og sensoriske træning på. Ved at systematisere bevægeligheds- og styrketræningsøvelser og bringe dem i spil på jeres daglige gåture, får du som hundeejer redskaber til at se træningsmuligheder i selv de simpleste niveauforskelle i underlaget samt til at identificere de naturligt forekommende træningsredskaber som sten, bakker, grene, vandpytter, bladbunker og træstammer osv.

I skal gå tur alle andre steder end på fladt asfalt – i stedet skal I ud, hvor kroppene bliver udfordret; i den bløde skovbund, i højt græs eller bunker af nedfaldne blade – alle de steder, hvor din hund skal bruge sin balance og sin motorik.

I Sirius Workout bruger vi positiv indlæring med fokus på at træne sikkert og i lavt tempo og med øvelser, der er tilpasset hundens alder og niveau - så vi undgår at lave skader eller overbelastninger på muskler og led.

Målet med Sirius Workout

Din hund vil opnå en større kropsbevidsthed, vedligeholdt eller øget sin muskelstyrke, samt få genopfrisket balancen og smidigheden. Men du styrker ikke bare din hunds fysik og motoriske evner – du giver den også mere selvtillid. Samtidig modvirker motion overvægt og hjælper til at dulme ledsmerter, hvilket giver hunden en bedre bevægelighed og øget livskvalitet. Som ekstra bonus er Sirius Workout en mulighed for at indlære nye øvelser, hvilket samtidig styrker samarbejdet mellem hund og fører. Og så er det ovenikøbet sjovt – både for dem på to og fire ben.

Så blot ved at skrue på nogle få knapper på den daglige gåtur bliver resultatet en hund med øget fysisk velvære, som er mentalt stimuleret og i fysisk god form – igennem hele livet.

Workout i naturen for seniorer

Dette første kursus i Sirius Workout-programmet er specielt designet til at imødekomme seniorhundenes alder, niveau og behov.
Kurset fokuserer på at vedligeholde og øge seniorhundens muskelstyrke, mobilitet, balance, smidighed og kropsbevidsthed.
Du får en grundig indføring i øvelserne, som skal udføres langsomt og kontrolleret, for at undgå risikoen for skader.

Er din hund en Sirius Workout Stjerne?

For at få papir på at din hund er en Sirius Stjerne indenfor workout-disciplinen, skal du som hundefører sammen med din hund først have gennemført et praktisk kursus.

I første omgang har DKK lanceret kurset for seniorer på begynderniveau - så ønsker du at få en prøvebedømmelse og dermed lade din hund opnå titlen Sirius Senior Natur Workout Stjerne på begynderniveau kan du melde dig til kurset via Dansk Kennel Klubs Hundeuniversitet her.

Når du melder dig til kurset, kan du samtidig tilmelde din hund til prøven.
Du melder til prøve ved at klikke videre til sidste side, når du tilmelder til kurset.

Du kan naturligvis sagtens vente og tilmelde til prøven på et senere tidspunkt, når du har gennemført kurset og du og din hund er fortrolige med øvelserne. Så tilgår du bare kurset via din profil på Hundeuniversitetet igen og klikker frem til sidste side og finder tilmeldingsmuligheden til prøven.

Mød din instruktør

Dansk Kennel Klub har været så heldige at indgå et samarbejde med Kristina Tornqvist, som driver virksomheden TeamTornqvist, hvor hun i sit daglige arbejde har fokus på styrkelse af relationen mellem hund og ejer - med fokus på positive træningsmetoder:

Kristina er

  • uddannet forskningslaborant og dyretekniker, har tidligere været ansat på Lundbeck og Novo Nordisk med ansvar for dyrevelfærd, arbejdede bl.a. med klikkertræning af forsøgshunde.
  • har mangeårig adfærdserfaring og flere kurser og efteruddannelser på adfærdsområdet, herunder problemadfærd hos unghunde, stress og smerteadfærd og optimering af trivsel hos hund.
  • har desuden arbejdet som fungerende veterinærsygeplejerske med fokus på ”den gode dyrlægeoplevelse”.
  • er pt. i gang med ”Fear Free-certificering” for klinikpersonale.
    afholder bl.a. foredrag om at forebygge lydangst og underviser i forebyggelse af dyrlægeskræk og miljøtræning på flere dyreklinikker.
  • er DKK-grundinstruktør samt instruktør i hverdagslydighedstræning og familiehundetræning samt Tricks- og færdighedsprøveinstruktør fra Aktivt Hundecenter & Bluewyle K9.
  • har delt sit liv med den polare hunderace alaskan malamute igennem 19 år - og har i øvrigt bestået HTM/Færdighedsprøverne med egen hund.

Kristina har sammensat det træningskoncept, der ligger til grund for Dansk Kennel Klubs ”Sirius Workout”-kurser.

Se kursusbeskrivelsen på Hundeuniversitetet

Titel og prøvedeltagelse

Du vælger selv om og hvornår, du vil gå til bedømmelse:

Der er ikke nogen ”udløbsdato” på din prøvetilmelding, dvs. du skal ikke nå at indsende din prøvevideo inden en bestemt dato efter at have meldt til prøven, og du og din hund kan bruge al den tid, der skal til for at forberede jer bedst muligt til at kunne bestå prøven.

Når du er tilfreds med din og din hunds træningsindsats, kan du gå til bedømmelse, dvs. at når din hund er tilmeldt til prøven, beslutter du selv, hvornår du ønsker at fremsende eller uploade en færdigredigeret prøvevideo, der viser hund og fører udføre de i prøven indeholdte øvelser.

Titelgivende prøve i Sirius Workout i naturen for seniorer på begynderniveau

Ved du allerede nu, at du ønsker både at deltage i kurset og efterfølgende afslutte forløbet med en praktisk titelgivende prøve, kan du med fordel indbetale prøvegebyret, samtidig med at du tilmelder dig til kurset på Hundeuniversitetet:

Se link nederst på siden for tilmelding til både kursus og prøve.

Betingelser for prøvedeltagelse

Denne disciplin er for hunde af alle racer, med og uden FCI-stambog.

Er din hund ikke "født" med en FCI-stambog, f.eks. fordi den er en blanding af to racer, eller har en stamtavle fra en organisation, som ikke er anerkendt af FCI, kan den få et startnummer, som registreres i DKK´s system uden anførelse af race. Et DKK-startnummer gælder hele hundens levetid og er gældende for alle hundesportsdiscipliner i DKK-regi.

Minimumsalder for prøvedeltagelse i Sirius Workout Natur Senior Begynder er 8 år, dvs. at hunden skal være fyldt 8 år, når prøvevideo afleveres til bedømmelse, regnet pr. dato for fødsel.

Workoutkurset for seniorer på begynderniveau er specielt designet til at imødekomme seniorhundenes alder, niveau og behov.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Dog skal hunden vurderes sund, rask og skadesfri for at kunne deltage i både kurset og ved evt. prøveaflæggelse. Er du i tvivl, så spørg din dyrlæge eller evt. din hunds fysiologiske behandler.

Derfor kan øvelserne indeholdt i kurset ligeledes benyttes af voksne - skadesfri - hunde.

Aktiviteter med din hund

Sirius prøver

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem