MENU

Sirius Hoopers

Sirius Hoopers Stjerne har til formål at indlære de grundlæggende øvelser til opstart af hundesporten "Hoopers". Læs mere om konceptet, øvelserne og prøveaflæggelse her.

Sirius Hoopers Begynder Stjerne har til formål at indlære grundlæggende øvelser til opstart af Hoopers. Ved prøveaflæggelsen er det tilladt at bruge hoops. Alle øvelser kan også udføres uden brug af hoops, det er op til den enkelte.

Prøvens navn og titel Hundens alder Dato for prøve
Sirius Hoopers Begynder Stjerne, SIHOB Min. 6 mdr. Prøven er altid åben for tilmelding.

Læs mere

Hvad er hoopers?

Hoopers er en hundesport, hvor hundeføreren så vidt muligt via fjerndirigering guider sin hund igennem en forhindringsbane fejlfrit og så hurtigt som muligt. En sportsgren, der er skånsom for både hund og hundefører, hvilket gør at alle hunderacer og førere kan deltage.Hoopers har ingen spring, kun "hoops", som hunden skal passere igennem og andre typer af forhindringer, som hunden enten skal løbe igennem, henover, udenom eller rundt om (sidstnævnte dog kun ved retningsskift). Med flydende, bløde løbelinjer uden skarpe drej eller vendinger er hoopers ikke kun sikkerhedsmæssigt forsvarligt for hunde i alle aldre, den minimale udstyrsliste gør det også enkelt for den enkelte hundeejer at kunne træne hjemme. En hundesport som tilgodeser og tiltaler alle hunderacer og -førere uanset race, størrelse og mobilitet.

Titelgivende prøve i Sirius Hoopers Stjerne

Er din hund en stjerne udi hoopers? Hvorfor så ikke få papir (og roset) på det?

Hvem kan deltage?

”Sirius Hoopers Stjerne” er et træningsforløb, der er tilgængeligt for hunde og førere på alle niveauer - hoopers er nemlig en hundesport, hvor hundeføreren så vidt muligt via fjerndirigering guider sin hund igennem en forhindringsbane fejlfrit og så hurtigt som mulig - dvs. dermed også en sportsgren, der er skånsom for både hund og hundefører.


Betingelser for prøvedeltagelse

Denne disciplin er for hunde af alle racer, med og uden FCI-stambog.

Er din hund ikke "født" med en FCI-stambog, f.eks. fordi den er en blanding af to racer, eller har en stamtavle fra en organisation, som ikke er anerkendt af FCI, kan den få et startnummer, som registreres i DKK´s system uden anførelse af race. Et DKK-startnummer gælder hele hundens levetid og er gældende for alle hundesportsdiscipliner i DKK-regi.

Minimumsalder ved prøvedeltagelse er 6 måneder, regnet pr. dato for fødsel.

Prøveaflæggelse

Det er muligt at afslutte hvert disciplin/niveau i Sirius Stjernehund-programmet med en prøvebedømmelse.

Du vælger selv om og hvornår, du vil gå til bedømmelse:
Når du er tilfreds med din og din hunds træningsindsats, kan du gå til bedømmelse ved at tilmelde din hund til prøve via hundeweb.
Herefter skal du fremsende/uploade en færdigredigeret video, der viser hund og fører, der udfører de i prøven indeholdte øvelser.

Prøvevideoen på Sirius Hoopers Stjerne på Begynderniveau må maksimalt være af 9 minutters længde.

Øvelserne på videoen skal vises i den rækkefølge, som er beskrevet i den enkelte prøve.

Underlaget skal være hundevenligt, dvs. græs eller lignende.

Prøvevideoen skal fremsendes til Johanna Allanach på joal@dkk.dk.
Du kan bruge Youtube til at indsende din prøve.

Det er IKKE muligt at bruge Wetransfer eller lignende programmer, hvor det kræves, at bedømmeren downloader din prøve til deres egne enheder.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem