Sirius NoseWork Miljø JuniorStjerne på Begynderniveau

Formål

Sirius NoseWork Miljø JuniorStjerne har til formål at inspirere til træningen med næsearbejde og styrke samarbejdet mellem hund og fører. En kommende nosework-stjerne skal kunne mange ting, f.eks. at arbejde i forskellige miljøer og have forskellige søgefærdigheder. Dette er fokus for netop denne prøve.

Betingelser for deltagelse

Denne disciplin er for unghunde af alle racer, med og uden FCI-stambog.

Er din hund ikke "født" med en FCI-stambog, f.eks. fordi den er en blanding af to racer, eller har en stamtavle fra en organisation, som ikke er anerkendt af FCI, kan den få et startnummer, som registreres i DKK´s system uden anførelse af race. Et DKK-startnummer gælder hele hundens levetid og er gældende for alle hundesportsdiscipliner i DKK-regi.

Minimumsalder ved prøvedeltagelse er 6 måneder. Hvalpen må maksimalt være 18 måneder gammel på tidspunktet for prøvedeltagelse, regnet pr. dato for fødsel. Prøven skal være gennemført og afleveret til bedømmelse senest dagen før, hvalpen fylder 18 måneder.

Prøveaflæggelse

Det er muligt at afslutte hvert disciplin/niveau i Sirius Stjernehund-programmet med en prøvebedømmelse.
Du vælger selv om og hvornår, du vil gå til bedømmelse:
Når du er tilfreds med din og din hunds træningsindsats, kan du gå til bedømmelse ved at tilmelde din hund til prøve via hundeweb.
Herefter skal du fremsende/uploade en færdigredigeret video, der viser hund og fører, der udfører de i prøven indeholdte øvelser.

Her kan du læse mere om, hvordan en prøveaflæggelse og et bedømmelsesforløb foregår i forbindelse med Sirius Stjernehund Online Trænings- og Titelprogram - få bl.a. svar på om du skal gå til prøve, hvornår du kan gå til prøve, hvad du skal aflevere til bedømmelse, hvordan du skal aflevere din prøve til bedømmelse, og hvornår du får svar på, hvorvidt du og din hund har bestået og meget mere.

Prøveaflæggelse og øvelsesbeskrivelse

Læs mere om de øvelser, der er inkluderet i Sirius NoseWork Miljø JuniorStjerne på Begynderniveau, samt mere om prøveaflæggelse mm. her:

Bemærk, at øvelsesbeskrivelsen i linket herunder senest er opdateret den 29. august 2022.

Tilmeld dig og din hund til prøve her