MENU

Sirius Frivillig Håndtering

Konceptet ”Sirius Stjerne i Frivillig Håndtering" har til formål at fremme samarbejdet mellem hund og fører for derigennem at opbygge et tillidsfuld og respektfuldt gensidigt forhold. Resultatet er en hund, der oftere og oftere vil helt frivilligt vil tilbyde at deltage i alle livets facetter. I første omgang tilbød DKK Sirius Frivillig Håndtering på begynderniveau til de, der gerne vil i gang med at træne frivillig håndtering med din hund. Efterhånden er det også muligt at gå til prøve i øvet niveau.

Formålet med ”Sirius Stjerne i Frivillig Håndtering” er bl.a. at styrke samarbejdet mellem hund og fører. Når I samarbejder om at indlære nye øvelser og en ny måde at gribe håndteringen an på, udvikler det yderligere det bånd, I har til hinanden – fordi indlæring af øvelserne er sjovt, giver det derfor et unikt, kreativt og positivt samarbejde med din hund. Når du træner frivillig håndtering med din hund, vil den helt naturligt opnå en større selvtillid, den bliver mere tryg og tillidsfuld, og det vil alt sammen være med til også at styrke tilliden og båndet mellem jer.

Information

Prøvens navn og titel Hundens alder Dato for prøve
Sirius Stjerne i Frivillig Håndtering begynder, SIFHB Min. 6 mdr., hvor prøvevideo indsendes til bedømmelse Prøven er altid åben for tilmelding. Se tilmelding og øvelsesbeskrivelse nedenfor
Sirius Stjerne i Frivillig Håndtering øvet, SIFHØ Min. 9 mdr., hvor prøvevideo indsendes til bedømmelse Prøven er altid åben for tilmelding. Se tilmelding og øvelsesbeskrivelse nedenfor
Sirius Stjerne i Frivillig Håndtering ekspert, SIFHE Min. 18 måneder, hvor prøvevideo indsendes til bedømmelse. Prøven er altid åben for tilmelding. Se tilmelding og øvelsesbeskrivelse nedenfor


Er din hund en stjerne til frivillig håndtering?

Eller drømmer du om, at den bliver det - altså, en hund der glad og logrende frivilligt deltager i den daglige håndtering og frivilligt går ind ad døren til dyrlægen? På Dansk Kennel Klubs helt nye "Sirius Frivillig Håndteringskursus på begynder niveau" kan du indlære de grundtrin, der skal til for at opbygge et tillidsfuldt og respektfuldt gensidigt forhold til din hund.

Hvad er frivillig håndtering?

Teorien bag "Frivillig håndtering" er, at efterhånden som hunden lærer, at den har "en stemme" og hverken mister kontrollen eller får overtrådt sine grænser i håndteringen, vil den hunden opbygget sin selvtillid – og dermed vil den ligeledes føle sig mere tryg – i alle de mange forskellige situationer, den vil kunne befinde sig i igennem sit liv.

Prøveaflæggelse

Du vælger selv om og hvornår, du vil gå til bedømmelse:

Der er ikke nogen ”udløbsdato” på din prøvetilmelding, dvs. du skal ikke nå at indsende din prøvevideo inden en bestemt dato efter at have meldt til prøven, og du og din hund kan bruge al den tid, der skal til for at forberede jer bedst muligt til at kunne bestå prøven.

Når du er tilfreds med din og din hunds træningsindsats, kan du gå til bedømmelse, dvs. at når din hund er tilmeldt til prøven, beslutter du selv, hvornår du ønsker at fremsende eller uploade en færdigredigeret prøvevideo, der viser hund og fører udføre de i prøven indeholdte øvelser.

Betingelser for prøvedeltagelse

Denne disciplin er for hunde af alle racer, med og uden FCI-stambog.

Er din hund ikke "født" med en FCI-stambog, f.eks. fordi den er en blanding af to racer, eller har en stamtavle fra en organisation, som ikke er anerkendt af FCI, kan den få et startnummer, som registreres i DKK´s system uden anførelse af race. Et DKK-startnummer gælder hele hundens levetid og er gældende for alle hundesportsdiscipliner i DKK-regi.

Demo-video i Sirius Frivillig Håndtering ekspert:

Demo-video i Sirius Frivillig Håndtering øvet:

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem