MENU

Nose work-prøver i DKK

Vil du konkurrere i nose work i DKK? Så er der et par enkelte regler og krav, du og din hund skal leve op til. Det kan du læse meget mere om herunder.

Alle hunde kan deltage i nose work, uanset om de er stambogsførte eller ej.

Hundene skal være mindst 10 måneder gamle, (dog 15 måneder i NW3 samt NWEliteklassen) og have en resultatbog udstedt af DKK enten med hundens stambogsnummer eller, for ikke DKK-stambogsførte hunde, et startnummer.
Der kan kun stilles med 1 hund pr. klasse.

For at afprøve hundenes reelle lydighed/færdighed i dagligdagen skal de, ved alle autoriserede prøver, udsættes for de samme forstyrrelser som på udstillinger (tilskuere, andre hunde omkring Nose Work-ringen, støj o.l.)

Nose work er for alle hunde, og der er lagt stor vægt på sikkerhed, og at ingen hund eller hundefører skal kunne komme til skade under træning eller konkurrence. Desuden er nose work en let måde at give hunden mental og fysisk stimulation, og nose work-sporten er baseret på, at al indlæring sker igennem forstærkning af ønskværdig adfærd. Det overordnede formål med nose work er, at det skal være sikkert og sjovt for samtlige involverede.

Resultatbog for nose work

Alle hunde, der skal deltage i nose work-prøve i DKK, skal have en resultatbog udstedt af DKK eller en anden FCI-anerkendt kennelklub. Resultatbogen skal have hundens stambogsnummer påført eller - for ikke DKK/FCI-stambogsførte-hunde - hundens startnummer (se mere om startnumre længere nede på siden).

Resultatbogen skal på konkurrencedagen afleveres til sekretæren. Hunde uden FCI-anerkendt resultatbog til nose work kan desværre ikke deltage.

I resultatbogen skal de af hundens resultater, der er kvalificerende, indføres og underskrives af dommeren. Sekretæren på prøvedagen benytter de tidligere opnåede resultater til at tjekke, om hunden f.eks. er berettiget til oprykninger eller titler.

Startnummer

Hvis din hund ikke har en DKK-stambog, skal du have et startnummer for at kunne deltage. Dette kan du købe i DKK's webshop. Når du har købt et startnummer skal du udfylde og indsende blanketten Startnummer til post@dkk.dk

Nose work-klasser

I Danmark opdeles Nose Work i 4 sværhedsgrader:

  • Nose Work 1 (NW1)
  • Nose Work 2 (NW2)
  • Nose Work 3 (NW3)
  • Nose Work Elite (NWElite).

Derudover er der muligt at stille sin ældre veteran (over 8 år) i en Nose Work Senior klasse (NWSenior), som i hovedtræk er det samme som NW2, men med lavere maksimal højde.

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

Resultatbog Nosework

60,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem