MENU

Ringtræning

​Ringtræning er, som navnet antyder, den helt grundlæggende træning af hund og fører forud for en udstilling - altså i ringen. Her lærer du, hvordan en udstilling foregår, og hvordan du og din hund skal opføre jer, når I skal ind i en udstillingsring sammen.

Ringtræning, udstillingstræning eller handler-kursus – kært barn har mange navne, men det handler om det samme – hvordan du som ”handler” viser din hund frem for en eksteriørdommer.
På en hundeudstilling skal en dommer lave en kvalitetsbedømmelse af din hund. Der bliver kigget på hundens eksteriør, dens tænder, dens racetypiske egenskaber – og derfor har du brug for at vide, hvordan du skal gå, løbe og stå med hunden, så den viser sig fra sin bedste side.

Hvem kan gå til ringtræning?

Ringtræning er for alle, uanset erfaring og træningsniveau. Skal du på udstilling med din hund for første gang? Så er det en god idé at gå til ringtræning. Her lærer du de helt grundlæggende elementer i, hvad hundeudstilling handler om. Du lærer, hvordan en udstilling foregår, så du er bedst muligt forberedt, inden din første udstillings-oplevelse, hvor du måske kan være lidt nervøs.
Måske trænger du og din hund at træne, at den går pænt sammen med dig, når der er andre hunde i nærheden? Også i det tilfælde kan du have glæde af ringtræning, hvor der arbejdes med at få en god kontakt til hunden.
Men udstillingstræning er også for erfarne handlere, der har udstillet i mange år. Til ringtræning kan alle hunde deltage, uanset alder, og specielt hvalpe og unghunde har rigtig godt af den gode socialisering, som ringtræning er.

Det med småt:

For at deltage i træning i DKK, skal din hund være vaccineret mod parvovirus, og du skal have tegnet en ansvarsforsikring på hunden.

Du skal være medlem af DKK, og din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen til de andre hunde.

Hvad lærer du til ringtræning?

Uanset om du har planer om at udstille din hund eller ej, er der megen god læring at hente, hvis du deltager i ringtræning. I sidste ende handler ringtræningen nemlig om den mest basale lydighed og om, hvordan du skaber - og opretholder - en god kontakt til din hund.

Når man ser en hund, der bliver vist godt frem i udstillingsringen, kan man godt tænke, at det da ser smaddernemt ud - for hunden står jo bare, og så løber den en runde, og så står den igen - piece of cake... Eller er det? For bag en god fremvisning af de velopdragne hunde, der står pænt og stille og løber i det korrekt afmålte tempo, ligger der mange timers træning.

Ringtræning er også god socialisering, for hundene skal lære at stå tæt sammen med andre hunde - selv om den måske ikke bryder sig om andre hanhunde eller tæver. Eller måske har den behov for et større personligt rum end andre hunde. Eller måske kan den slet ikke acceptere, at andre hunde er foran den - alt det og meget mere skal din hund bl.a. lære at acceptere, når I sammen går til ringtræning.

Hunden skal også lære at blive mærket igennem, vise tænder og i det hele taget blive håndteret - også af fremmede. Og lære at acceptere, at vi mennesker invaderer dens personlige rum, bøjer os ned over den og måske endda stirrer den direkte i øjnene - alt sammen noget, hunden i andre tilfælde ville opfatte som udfordrende eller måske ligefrem provokerende.

Når I har de mest basale øvelser på plads, er det tid til at få afpudset de finere detaljer; skal hundens bagben lidt længere tilbage? Eller frem? Må hovedet bæres en anelse højere? Og hvilket tempo er det helt rigtige, for at din hunds bevægelser fremstår allerbedst?

Hvor foregår træningen?

Træningen foregår på DKK´s træningspladser, fordelt på regionale kredse i hele landet.

Se hvor du kan træne og tilmeld dig her

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

Godbidstaske

75,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem