MENU

HTM-konkurrencer i DKK

Vil du konkurrere i HTM og Freestyle i DKK? Så er der et par enkelte regler og krav, du og din hund skal leve op til. Det kan du læse meget mere om herunder.

Deltagende hunde skal være mindst 12 måneder gamle på konkurrencedagen. Eneste undtagelse fra denne regel er sandkasseklassen.

En hund kan stille op i én officiel Freestyleklasse, én officiel HTM (Heelwork to Music) -klasse samt én færdighedsprøve pr. konkurrence – den skal stille op i den/de klasse/r, den er kvalificeret til.
Hunden kan desuden stille op i uofficielle klasser, dog max. 4 klasser i alt pr. konkurrence eller 5 klasser pr. dag ved dobbeltkonkurrencer.

Resultatbog til HTM

Alle hunde, der skal deltage i HTM-prøve i DKK, skal have en resultatbog udstedt af DKK eller en anden FCI-anerkendt kennelklub. Resultatbogen skal være påtegnet hundens stambogsnummer eller - for ikke DKK/FCI-stambogsførte-hunde - et såkaldt startnummer.

Resultatbogen skal på konkurrencedagen fremvises. Hunde uden FCI-anerkendt resultatbog til HTM kan desværre ikke deltage.

I resultatbogen, der har sider til såvel officielle som uofficielle klasser, skal hundens resultater indføres og underskrives af dommeren. Sekretæren på prøvedagen benytter de tidligere opnåede resultater til at tjekke, om hunden f.eks. er berettiget til oprykninger eller titler.

Resultatbogen kan købes i DKK´s webshop

Startnummer

Hvis din hund ikke har en DKK-stambog, skal du have et startnummer for at kunne deltage. Dette kan du købe i DKK's webshop.

Når du har betalt for dit startnummer skal du indsende en blanket til os med alle oplysningerne om den hund du ønsker at bestille startnummer til. Du kan hente blanketten her. Indsend den udfyldte blanket til post@dkk.dk

Gebyr for oprettelse af startnummer er kr. 55,- (din hund bliver samtidig oprettet i hundeweb til brug ved andre konkurrencer og prøver i DKK).

Undenlandsk hund

Udenlandsk ejede hunde kvalifikation til den enkelte klasse skal kunne dokumenteres enten via et brev fra deres nationale kennel klub eller Freestyle-organisation eller en tilsvarende type dokumentation.

HTM-klasser

Sandkassen

Sandkasse-klassen er en uofficiel prøve for hvalpe i alderen 16 uger til 12 måneder. I sandkasse-klassen kan øvelserne, men skal ikke, være et mix af disciplinerne indenfor hhv. HTM og Freestyle. Der må ikke laves spring eller øvelser, hvor hunden balancerer på to ben i denne klasse.
I sandkassen må der belønnes med legetøj og godbidder gennem programmet, hvorfor klassen afvikles efter de officielle klasser i HTM og Freestyle.

Der gives ikke points i sandkassen, men skriftlig feedback fra de 3 dommere. Hunde under 12 måneder kan kun stille op i sandkasseklassen og ikke i andre klasser ved en konkurrence godkendt af DKK.

Færdighedsprøve

Ved færdighedsprøven laver hund og fører i fællesskab tricks og heelwork, men ekvipagen skal ikke skal tænke på at sætte musik til. Her vænner hund og fører sig til at være i ringen sammen uden selv at skulle lave en koreografi. Samtidig får man chancen for at komme ud til en konkurrence og se, at det slet ikke er så svært at sætte et HTM eller freestyle kl. 1 program sammen.

Klasse 1 - 3

Klasse 1 er begynderklassen, klasse 2 den mellemste klasse og klasse 3 den sværeste klasse, hvor championat kan opnås.
Alle hunde starter deres officielle konkurrencer i klasse 1.

Oprykningspoint

Q-point eller oprykningspoint er de point, du samler i HTM og Freestyle for at rykke op i klasserne, feks. fra klasse 1 til klasse 2. Q points kan kun opnås i de officielle HTM- og Freestyleklasser 1 og 2. For at rykke fra klasse 1 til klasse 2 - og fra klasse 2 til klasse 3 - skal du samle 12 Q-points.
Du kan vinde Q-points ved at placere dig mellem de 5 bedste i klassen, forudsat at du får dit program godkendt.
For at få dit program godkendt skal du opnå mindst 60% af de mulige point indenfor kategorierne "Sværhedsgrad", "Udførelse" og "Musik og fortolkning" i gennemsnit fra de 3 dommere.
Får du det og placerer du sig samtidig i Top 5, opnår du Q-points. Vinderen af klassen får 5 Q-points, nr. 2 får 4, nr. 3 får 3, nr. 4 får 2 og nr. 5 får 1.

Når en hund først en gang har fået godkendt et program i en klasse, kan den ikke længere rykke ned igen og stille op i en lavere klasse.

Sådan tilmelder du dig til HTM-konkurrence

Du kan tilmelde dig DKK´s HTM-konkurrencer på følgende måder - og til følgende priser:

1. Ved tilmelding online er priserne for 2021:
Første hund: kr. 202,-
Anden hund: kr. 169,-
Tredje hund: kr. 143,-

Tilmelding foregår via hundeweb.dk. I menuen "Vælg prøvetype" vælger du "Heelwork to Music".

Fremover vil det være sådan, at når man tilmelder sin hund til en udstilling, prøve eller anden konkurrence via hundeweb.dk, så bekræfter man at være bekendt med BÅDE Dansk Kennel Klubs generelle bestemmelser for udstillinger og prøver i Danmark OG reglementet for den konkurrencedisciplin, som man tilmelder sig, samt at ville overholde begge disse reglementer.

Musikken, du og din hund skal danse til

Du vælger selv, hvilket musikstykke du ønsker, skal akkompagnere din og din hunds performance. Men for at undgå fejl og misforståelser i forhold til musikken, skal følgende overholdes:

  • Det skal oplyses ved invitationen til konkurrencen, i hvilke formater musikken kan afspilles. Et mindstekrav til arrangørerne er, at musikken kan modtages på CD.
  • Er der flere numre på CD’en, skal det tydeligt fremgå af coveret, hvilket nummer ekvipagen
  • skal bruge.
  • Stiller en ekvipage op i både HTM og freestyle, skal føreren afleverer en CD til hver disciplin (altså ikke begge musiknumre på samme CD).
  • Stiller en fører op med flere hunde, skal der afleveres en CD pr. hund pr. klasse.
  • Hvis musikken varer længere end programmet, stoppes musikken, når føreren signalerer, at programmet er slut.
  • Det skal fremgå af invitationen til en konkurrence hvornår musik check-in åbner og lukker.

Når du ankommer til konkurrencen, bedes du medbringe et udfyldt print af nedenstående blanket og aflevere til arrangøren sammen med CD´en med dit musikstykke:

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

Resultatbog HTM

60,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem