MENU

HTM & Freestyle-træning i DKK

Har du lyst til at træne HTM eller Freestyle, er der masser af muligheder rundt om i hele landet. Se herunder, hvordan du finder et tilbud nær dig.

Hvem kan træne HTM?

I HTM lægges der stor vægt på, at hunden viser arbejdsglæde. Derfor er det vigtigt at træne sin HTM-hund ud fra positive træningsmetoder, men alle hunde kan bruges til Dog Dancing. En større hund, der bevæger sig langsommere, kan man med fordel arbejde med til et langsommere stykke musik, så hunden får tid til at udføre sine øvelser. En mindre og mere væver hund kan med fordel ”danse” til et mere tempofyldt stykke musik.

Hvordan kommer jeg i gang med HTM?

Hunden skal kunne lide at arbejde tæt sammen med dig, og dette kan med fordel trænes op tidligt i hundens liv. Begynd evt. på et hold, hvor der trænes tricks – mange af de elementer, man lærer her, kan man benytte under HTM. De mest almindelige tricks er at lade hunden bakke, twiste (hunden drejer rundt om sig selv) og zig zag mellem førerens ben. Har hunden også lært f.eks. at give pote eller gemme snuden med poten, kan man indarbejde det i programmet. Det kræver ikke så meget at komme i gang.

Hvis du har lyst til at gå i gang med HTM, men synes at det er svært at tage det første skridt, kan du med fordel starte med de såkaldte "færdighedsprøver", hvor du og din hund laver tricks og heelwork, men ikke skal tænke på at sætte musik til.

Her vænner hund og fører sig til at være i ringen sammen uden at skulle lave en koreografi. Samtidig får du chancen for at komme ud til en konkurrence og se, at det slet ikke er så svært at sætte et HTM- eller freestyle klasse 1-program sammen.

Det med småt:

For at deltage i træning i DKK, skal din hund være vaccineret mod parvovirus, og du skal have tegnet en ansvarsforsikring på hunden.

Du skal være medlem af DKK, og din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen til de andre hunde.

Hvor foregår træningen?

HTM og freestyle-træning tilbydes i hele landet - kontakt HTM-formand Emmy Simonsen, der har fingeren på pulsen i forhold til hvornår og hvor nye hold startes op, på email: emmy@hazyland.dk

Og vil du se mere om træning, konkurrencer eller vil du deltage i debat om HTM, så meld dig ind i facebookgruppen Dogdancing.dk, der er et aktivt fællesskab for de, der dyrker HTM-sporten.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem