MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Xoloitzcuintle sin pelo, standard

MENTALITET
En stilfærdig og rolig hund, som er glad, opmærksom og vågen. Den er vagtsom og kan være lidt mistroisk over for fremmede, nærmest ligeglad med andre hunde. I familien er den meget selskabelig og kærlig, men den eksotiske skabning er alligevel ikke en hund for hvem som helst. Dertil kræver den for meget omhu og pleje.

BEHOV
Hunden har et stort behov for social nærhed og nye oplevelser. Den har ingen pels, og den tynde og sarte hud kræver ekstrem pleje. Den må aldrig tørre ud, og den bliver let solskoldet.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen er både livlig og udholdende. Den elsker lange gåture, og så længe den er i bevægelse, kan den godt klare både vind, regn og nogle få minusgrader. Den er imidlertid skabt til varme, og i vores klima opholder den sig helst indendørs.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kun nogle få børsteagtige hår på skallen, poterne og halespidsen. Huden er ellers nøgen, glat og meget følsom ved berøring. Den føles varm, da hunden har en kropstemperatur et par grader over det normale. En ud af tre hvalpe fødes med en fin dunet pels. De indgår i avl for at holde racen sund.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er samarbejdsvillig, opmærksom og ikke svær at opdrage, da den sætter stor pris på menneskelig kontakt. Vær konsekvent, men også meget blid, varieret og opfindsom med belønningerne.

HØJDE
To størrelser: Standard 35-38 cm. Miniature højst 35 cm.

VÆGT
6-14 kg.

FARVER
Fra sort over sortgrå, skifergrå og mørkegrå til rødlig, leverfarvet, bronzefarvet og gylden, ensfarvede eller brogede.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Der forekommer hårløse hunde både i Sydamerika, Afrika og Kina, men deres oprindelse er et mysterium. Både azteker, tolteker og mayaer værdsatte disse hunde, og de indgik i forskellige ritualer. I Mexico blev de anset for at være den jordiske repræsentant for guden Xolotl, og de havde til opgave at ledsage de afdøde til deres evige hvilested. Racen har navn efter guden med tilføjelse af ”itzcuintle”, som betyder hund. Indianerstammer tog vare på den efter de magtfulde rigers undergang.

HJEMLAND
Mexico.

INTERNATIONALT RACENAVN
Xoloitzquintle - Perro Pelon Mexicano.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem