MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

5 Hvalpe til salg

Pudel, stor

MENTALITET
Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen - uanset størrelse - til en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig og hengiven i forhold til hele familien, og den er livet igennem glad for at lege med familiens børn. En pudel er vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede og andre hunde. En puddel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem, velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.

BEHOV
De største af pudlerne kræver meget beskæftigelse og rig mulighed for at bevæge sig frit. Det egentlige motionsbehov falder i takt med størrelsen, men selv de mindste behøver friske daglige gåture og opgaver, som stimulerer dem mentalt. Alle pudler sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Storpudlen har bevaret en hel del af den vandapporterende jagthunds egenskaber. Det er den mest selvstændige af de fire størrelsesvarianter, og den går ikke af vejen for en jagtudflugt, selv om de alle generelt holder god kontakt. Pudler elsker at optræde, og de kan være mere interesseret i at klovne rundt end at lytte efter ejerens anvisninger.

PELS OG PLEJE
Den rigelige pels har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver eller hver anden måned. Øregangene skal renses for hår. Pelsplejen er krævende, men til gengæld fælder hunden ikke og tåles derfor af mange allergikere. Snorepudlen er en variant, hvor pelsen danner mindst 20 cm lange tykke snore.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er ikke nogen tilfældighed, at de fleste cirkushunde er pudler. Uanset størrelse er racen ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning. Opdragelsen volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hos ældre mennesker bør hunden tidligt lære at omgås børn.

HØJDE
Storpuddel 45-62 cm. Mellempuddel 35-45 cm. Dværgpuddel 28-35 cm. Toypuddel under 28 cm.

VÆGT
2-32 kg.

FARVER
Ensfarvet sort, hvid, brun, grå eller fawn

SPECIALKLUB
Pudelklubben
OPRINDELSE
Pudlen er muligvis kommet til Frankrig via Tyskland fra Rusland og menes at stamme fra meget gamle vandspaniels. Den skulle svømme ud og få vandfuglene til at flyve op. Som selskabshund har den været kendt siden 1600-tallet. Storpudlen har også været brugt som hyrdehund og til at snuse sig frem til trøfler under jorden, og under de store krige i forrige århundrede gjorde den gavn som sanitets- og ordonnanshund. De tre mindre størrelser er kommet til trin for trin gennem avl på særlig små individer. De skal have proportionerne i behold og ikke vise tegn på dværgvækst.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Caniche.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Intelligent og trofast - en ven for livet

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem