MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Peruviansk hårløs, stor, med pels

MENTALITET
Hårløshed hos hunde skyldes en genetisk mutation, men mennesker tiltrækkes ofte af det usædvanlige, og nok derfor har racen vundet indpas. Racen har altid været selskabshund. Kærlig og opvakt i familien, men noget mistroisk over for fremmede.

BEHOV
Behøver et godt socialt liv med mange oplevelser samt en omhyggelig pleje. Uden isolerende hårlag kommer den hurtigt til at fryse uden et lunt dækken. Huden skal beskyttes med creme mod udtørring og mod brændende sol.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Muligvis har den i en fjern fortid været rotte- eller jagthund, men i dag er den ikke tilbøjelig til at begive sig ret langt omkring, selv om den af bygning er atletisk og bevæger sig med elegant lethed. Den bliver helst i nærheden af sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Bortset fra en ubetydelig hårvækst på isse, halespids og tåspidser samt af og til en anelse på ryggen er hunden helt nøgen. Huden er glat, blød og noget ømfindtlig. Fodringen kræver opmærksomhed, da hårløsheden ofte hænger genetisk sammen med mangel på kindtænder.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Som hos andre hårløse racer fødes der også hvalpe med lidt mere pels. De anerkendes ikke, men indgår i avl, for at racen ikke skal degenerere helt. En sådan hvalp er mere robust og kan med venlig konsekvens lære mange underholdende hundekunster.

HØJDE
50-65 cm

VÆGT
12-23 kg

FARVER
Hudfarven kan være alt fra dyb sort over mørk brun til lys blond. Pigmentløse pletter forekommer.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
2000 år gamle afbildninger viser, at racen har eksisteret i Peru, længe før europæerne kom til den del af verden tidligt i 1500-tallet. Inkaerne betragtede den som hellig og holdt fast ved den, så længe deres rige bestod, og opdrættet fortsatte derefter hos indianerstammer helt op i 1900-tallet. Racen blev "opdaget" af nordamerikanske hundeentusiaster og derfra introduceret i Europa under navnet Inca Orchid Moonflower Dog. Den findes i tre størrelsesvarianter.

HJEMLAND
Peru

INTERNATIONALT RACENAVN
Perro sin Pelo del Peru

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Blød og kærlig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem