MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

0 Hvalpe til salg

Mastino Napoletano

MENTALITET
Selvstændig og modig med stor territoriebevidsthed. En trofast beskytter af hjemmet og dets beboere, et instinkt som dog hellere må dæmpes end fremmes. Racen er social og hengiven over for familien, men den er ikke en hund for førstegangsejeren. Den kræver viden og en ikke ubetydelig råstyrke grundet dens størrelse.

BEHOV
En stor hund, som behøver meget plads omkring sig, og som især skal have mulighed for at opholde sig udendørs, når vejret er til det. Bør socialiseres målrettet fra tidligste hvalpealder.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Kræver ikke meget motion. Tværtimod kan for voldsom aktivitet det første år skade hundens udvikling. Racen har på grund af vægten svært ved at færdes på trapper. Den har ingen jagtlyst af betydning, og den holder sig gerne i nærheden af sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Pelsen kræver stort set ingen pleje. Til gengæld skal de løse øjenrande passes omhyggeligt, og de dybe folder i hovedet skal altid være tørre og rene for at undgå infektioner og lugtgener. Vær forberedt på, at hunden savler voldsomt og griser meget, når den spiser.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Træn ikke kamplege med hunden. Når den kønsmodnes, skal man være påpasselig med nye hundebekendtskaber. Opdrag hunden venligt og konsekvent uden hårdhed. Selv med den mest forstående træning er der dog langt til ubetinget lydighed.

HØJDE
Hanner 65-75 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT
Hanner 60-70 kg. Tæver 50-60 kg.

FARVER
Grå, blygrå og sort eller brun og fawn, alle farver kan være brindlede.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
De store molosser kom oprindelig fra Asien og blev bragt til Grækenland af Alexander den Store, og herfra kom de til Rom omkring vor tidsregnings begyndelse. De bredte sig ud over Europa med de romerske legioner og dannede baggrund for mastiff-racer i flere europæiske lande. I Italien overlevede de i århundreder som hyrde- og gårdhunde i landdistrikterne ved foden af Vesuv og i egnen omkring Napoli. Efterhånden blev racen næsten glemt, men den dukkede op igen efter anden verdenskrig.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Mastino Napoletano.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Selvstændig, modig & trofast
Selvstændig, modig & trofast
Selvstændig, modig & trofast

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem