MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Cane Corso Italiano

MENTALITET
En cane corso Italiano er en hund med udpræget vagtinstinkt, som føler sig tæt knyttet til sit område og sine mennesker. Pålidelig, hengiven og meget beskyttende over for familien. Over for fremmede kan den være afvisende, og den tolererer sjældent andre hunde på sine enemærker. Kræver en meget erfaren ejer med forståelse for dens mentalitet.

BEHOV
En cane corso italiano er mere en ude- end indehund, og den behøver plads at røre sig på. En tidlig og målrettet socialisering er absolut nødvendig, hvis den skal tilpasse sig livet sammen med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En cane corso Italiano er væsentlig mere energisk og bevægelig end de fleste af de andre mastiffer, så den kræver også betydelig mere fysisk aktivitet. Man skal være forberedt på, at motion skal foregå i line for at undgå konfrontationer med fremmede mennesker og hunde.

PELS OG PLEJE
Den korte og glansfulde pels har en let underuld og kræver ikke væsentlig pleje. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår. Racen har mere tilliggende læber end andre mastiffer, så den savler mindre og kræver mindre pleje af hudfolderne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En noget selvrådig hund, som det kræver viden og tid at opdrage. Den sætter pris på en god kontakt med sin fører og reagerer i reglen godt på anvisninger, men den bliver sjældent ubetinget lydig. Læg hovedvægt på samarbejds- og lederskabsøvelser.

HØJDE
Hanner 64-68 cm. Tæver 60-64 cm.

VÆGT
40-50 kg.

FARVER
Sort, grå i forskellige nuancer eller lys fawn, brindlet i grå eller fawn.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Denne type mastiff er afbildet i jagtscener på 3000 år gamle etruskiske sarkofager og på malerier fra middelalderen. Den overlevede frem til nutiden kun på Sicilien, hvor den blev brugt til at drive kvæg til slagtning og formodentlig også til hundekampe. Det er en klassisk mastiff uden den store løse hud, som kendetegner dens slægtning på fastlandet, mastino napoletano. Cane corso italiano er i dag en genskabelse af den oprindelige. Den blev internationalt anerkendt så sent som i 1996.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cane Corso Italiano.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Familiens trofaste beskytter
Familiens trofaste beskytter

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem