MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

1 2 Hvalpe til salg

Border Collie

MENTALITET
Border collien er en højt specialiseret hyrdehund, som kan flytte 100 får med blikket alene. Det er ikke en race for den uerfarne hundeejer. Men er man konsekvent og i stand til at opfylde hundens behov for aktivitet, så er border collien også en glad hund, som trives fint som medlem af en sporty og aktiv familie med lyst til hundesport.

BEHOV
En Border collie kræver plads at bevæge sig på og masser af fysiske og mentale udfordringer. Med mindre den bliver aktiveret målrettet i mange timer hver dag, egner den sig ikke til at bo i en hundegård.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Border collien er en virkelig livlig, aktiv og stærk hund, som kræver meget motion og hjerneaktivitet for at udvikle sig til en udadvendt, glad og mentalt velfungerende hund. Den er samarbejdsvillig, opmærksom, lydhør og holder sig forholdsvis nær sin ejer.

PELS OG PLEJE
Pelsen kan være af varierende længde, nærmest silkeagtig med blød underuld. Pelsplejen er overkommelig. Alt efter længden er det klaret med en grundig ugentlig eller månedlig gennembørstning. Ved den langhårede variant kan hårene under poterne og på haserne klippes for ikke at samle for meget snavs.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Border collien er meget hurtig til at lære - både det ønskede og det uønskede! Beløn ønsket adfærd, men undgå stressende boldlege. Vær konsekvent og venlig. Omhyggelig og tidlig socialisering gør hunden omgængelig blandt mennesker og andre hunde.

HØJDE
Omkring 53 cm for begge køn.

VÆGT
14-22 kg.

FARVER
Alle farver og aftegninger er tilladt. Hvidt må ikke være dominerende.

SPECIALKLUB
Border Collie Klubben
OPRINDELSE
Border collien har været brugt på grænsen mellem England og Skotland i århundreder, og den er nu verdens mest anvendte fårehund. Den "nedstirrer" fårene, så de føler sig lidt nervøse og flytter sig derhen, hvor hunden vil have dem. Instinktet kan border collien finde på at bruge også på biler, cyklister, kondiløbere, børn, der leger, blade, der blæser i vinden, og alt andet, der bevæger sig. Ejeren bør fra starten konsekvent sætte en stopper for det. Border collien er meget værdsat som sports- og konkurrencehund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Border Collie.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Hunden, der flytter 100 får med et blik

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem