MENU

Ophævelse af corona-retningslinjer

27.01.2022

Dette er en nyhed, vi har glædet os til at skulle bringe: I forlængelse af myndighedernes pressemøde i går aftes har vi fra Kulturministeriet modtaget nye corona-retningslinjer. Læs her, hvad det betyder for os i hundeverdenen

Retningslinjer for hundesport fra og med tirsdag den 1. februar 2022:

  • Ingen.

Vi gentager:

  • I.N.G.E.N.

Det betyder det for hundesporten:

  • ingen krav om coronapas
  • ingen krav om mundbind
  • ingen særkrav i forbindelse med afholdelse af større forsamlinger
  • intet forsamlingsloft
  • ingen krav om sektionering
  • gæster og tilskuere er tilladt ved alle typer arrangementer
  • ingen forskel på kravene ift. indendørs og udendørs arrangementer eller arrangementstyper.

Oprethold de gode vaner og vis hensyn

Fra Dansk Kennel Klubs side opfordrer vi både arrangører og deltagere til fortsat at opretholde de gode smitteforebyggende vaner:

  • hold afstand
  • benyt evt. mundbind eller visir, hvis ikke du kan holde afstand, f.eks. ved kø
  • oprethold god hygiejne
  • brug håndsprit
  • tag en hjemmetest, inden du skal deltage i større arrangementer
  • tag hensyn - og bliv hjemme, hvis du har symptomer, føler dig syg eller er testet positiv.

Retningslinjer og anbefalinger for DKK´s udstilling i Fredericia

Vi er glade for at kunne sige, at med ophævelse af coronarestriktionerne pr. 1. februar 2022 er DKK´s internationale udstilling i Fredericia den 12. og 13. februar en realitet. Herunder kan du læse gældende retningslinjer og DKK´s anbefalinger for deltagelse i udstillingen:

Klik her, hvis du vil se, hvad ophævelsen af restriktionerne betyder for DKK´s udstilling i Fredericia

Større arrangementer

Ved indendørs aktiviteter, hvor mange personer samles enten stående eller i bevægelse, kan der være særlig høj risiko for smittespredning.

Derfor kan man som arrangør overveje at tage skridt til at minimere smitterisikoen, f.eks. ved, at arrangøren opfordrer til eller faciliterer test, eller at der opereres med øget afstand eller værnemidler under arrangementet.

Myndighederne gør desuden opmærksom på, at det fortsat er tilladt for arrangører af hundesports-arrangementer at fastsætte skærpede restriktioner, dvs. opstille særlige krav til deltagerne af et givent arrangement, f.eks. krav om coronapas, negativ coronatest eller brug af mundbind.

Klik her, hvis du vil læse mere om arrangørers mulighed for at kræve skærpede restriktioner

Krav om test ved ind- og udrejse af Danmark:

Vær opmærksom på at mange lande fortsat har betydelige indrejserestriktioner over for danske rejsende, også selv om du er færdigvaccineret eller tidligere smittet med covid-19.

Desuden er der krav om negativ test for alle indrejsende (med fast bopæl eller opholdstilladelse i Danmark) enten før indrejse eller senest 24 timer efter indrejse.
Tidligere smittede (positiv test foretaget mindst 11 dage før, men højest 180 dage før indrejsetidspunktet) er dog helt undtaget testkravet. Testen foretaget forud for indrejse skal i så fald være max 48 timer med hurtigtest eller 72 timer med PCR-test på indrejsetidspunktet.

Undtagelser:

En række grupper er - ud over tidligere smittede - undtaget fra kravet om test, herunder børn under 15 år, personer med bopæl i grænselandet, indrejsende fra Sverige i transit fra Bornholm uden ophold i Sverige, indrejsende med henblik på godstransport og personer i transit gennem Danmark som udrejser senest 24 timer efter indrejsetidspunktet (f.eks. svenske flyrejsende, der bruger Danmark som hub).

Krav om isolation ved indrejse fra højrisikolande:

Hvis du indrejser i Danmark fra et EU- og eller Schengenland eller covid-19 risikoland, er der ingen krav om isolation efter indrejse til Danmark.

Hvis du indrejser fra et covid-19 højrisikoland, skal du gå i isolation efter indrejse, medmindre du er færdigvaccineret eller tidligere smittet.
Du skal isolere dig i 10 dage men kan afbryde isolationen ved en negativ PCR-test foretaget tidligst på sjettedagen efter indrejsetidspunktet.

Bemærk, at der stadig opretholdes rejserestriktioner til og fra Danmark - klik her, hvis du vil læse mere

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem