MENU

Aktiver din hund

En aktiv hund er en glad hund - eller sagt på en anden måde: En velstimuleret hund er gladere, roligere og mere samarbejdsvillig end den rastløse og understimulerede hund, så helt grundlæggende kan du måle din hunds livsglæde og livskvalitet efter, hvor aktiv din hund er.

Aktiviteter med din hund

En glad og tilfreds hund

En logrende hale. Der findes ikke en bedre indikator for, om din hund er glad. Men hvornår lever en hund det gode hundeliv - hvad skal der til?
"Det gode og problemløse hundeliv med en veltrænet og veltilfreds hund kommer ikke af sig selv, og slet ikke hvis du tror, hundetræning kun sker en time om ugen på en træningsplads. Det, der rigtig giver pote, er træningen du selv laver mellem hver træningsgang, og at du holder træningen ved lige hele hundens liv.”

Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen, forklarer, at hunden igennem tusindvis af år har skaffet os føde, passet på vi mennesker og vores ejendom, beriget os med kammeratskab, glæde og tryghed. Når vi leger med den eller går tur, sænkes vores blodtryk, og når vi nusser med den og har øjenkontakt sendes lykkehormoner rundt i vores krop. Hunden holder af os, uanset om vi har uglet hår eller har haft en dårlig dag. Den husker os på at være i nuet. Og den giver os kærlighed og muligheden for at vise omsorg.

Det er ikke for sjov, vi omtaler hunden som menneskets bedste ven, men i det moderne samfund er hunden et kæledyr og er dermed blevet ”arbejdsløs”. Så det er op til vi mennesker at ”fylde indhold” i vores hundes liv. De fleste hundeejere drømmer om det gode og problemløse hundeliv med en veltrænet og tilfreds hund, men det kommer ikke af sig selv.

At træne og aktivere en hund i en travl hverdag kan være en udfordring, men der er al mulig grund til at få sat træningen i system og engagere hele familien. En velstimuleret hund er gladere, roligere og mere samarbejdsvillig end den rastløse og understimulerede hund.

Du kan læse mere om alle de mange forskellige discipliner indenfor hundesport, som Dansk Kennel Klub tilbyder under de forskellige under de forskellige aktiviteter - lige fra dog dancing, over lure coursing og udstilling til agility, hyrde-, slædehundesport og jagt (og meget mere!) - som du og din hund kan deltage i.

Alle hunde er velkomne - uanset om den er "født" med en Dansk Kennel Klub-stambog eller ej.

Vil du deltage med din hund i prøver eller til konkurrencer i Dansk Kennel Klub, men har din hund ikke en FCI-godkendt stambog? Så kan din hund få et såkaldt ”startnummer”, hvilket betyder, at den kan deltage i mange forskellige prøver og konkurrencer i DKK-regi på samme vilkår som en hund med DKK-stambog. Læs mere om startnumre her

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem