MENU

Nyheder om Nose Work

Her på siden kan du læse nyt om Nose Work i DKK.

04.03.2024

Danmarksmesterskab i NW 2024

Danmarksmester Birgit Kryger & Armani

2. vinder Lena Mortensen & Felix

3. vinder Peter Schmidt & J-Lo

DM 2024

15.08.2022

Skal utak være frivilliges løn?

DKK´s store udbud af aktiviteter kan kun fungere, fordi nogle (få) yder et stort stykke frivilligt arbejde - uden at få løn eller andet for denne indsats. Det er en kæmpe styrke for DKK, for hundeejerne og ikke mindst for hundene, at der findes ildsjæle, der ønsker at ”gøre noget” og tilbyde deres tid og kræfter på at yde en indsats til fordel for fællesskabet.
Men det er blevet sværere og sværere at få de frivillige til at engagere sig – hvorfor mon? Kan det være, fordi vores samfund har ændret sig, så der i dag stilles så store krav til den enkelte, at det i forvejen kan være svært at få work/life balancen til at gå op i en højere enhed? For hvor er der så tid til at putte frivilligt arbejde ind i kalenderkabalen…?

Måske – og måske skal en del af forklaringen findes et andet sted – i den måde vi kommunikerer på? Vi danskere er glade for og stolte af vores ytringsfrihed, men indimellem kan man blive meget træt af at høre tastaturkrigerne hæve ytringsfriheden som et sværd over hovedet – fordi ytringsfriheden meget entydigt beskytter lige netop dem, som misbruger den.

Som frivillig – også i DKK - skal du være klar til at modtage saglig og konstruktiv kritik; for det bliver du og dit arbejde bedre af. Men når sagligheden og det opbyggende i kritikken mangler, hvordan skal man som frivillig så håndtere det?

Som frivillig – også i DKK - må du lægge ryg til meget; specielt på de sociale medier, fordi den elektroniske tidsalder har gjort det nemt at være kritiker. Her kan man sidde helt anonymt bag skærmen (f.eks. i de facebookgrupper, der gør det muligt at poste anonyme opslag) og sende udokumenteret, usaglig og personligt vinklet kritik ud i æteren.

De personlige angreb, du kan blive udsat for som frivillig kan være ekstremt personlige og ubehagelige. Men som frivillig har du ikke altid mulighed for at forsvare dig – og hvis du gør, falder kritikken alligevel ofte for døve øren, fordi kritikerne hverken vil lytte til argumenter eller og ikke ønsker dialogen.

”Tomme tønder buldrer mest”. Men er de altid talerør for flertallet? Næppe. Ofte synes flertallet, at ”de højtråbende” er urimelige men vælger at holde lav profil, fordi de ellers risikerer selv at skulle stå for skud.

Som frivillig stiller man sin viden, erfaring og tid til rådighed. Og der vil ind imellem blive begået fejl. Når det sker, skal udvalget naturligvis have besked – og så bliver fejlen rettet.

Det, der helst ikke skal ske, er, at vi mister flere dygtige frivillige, fordi Facebooks selvudnævnte eksperter udi hvad som helst ”dømmer de frivillige ude”. Og i Nose Work-udvalget vil vi ikke acceptere nedgørende eller direkte stødende kommentarer i forhold til vores frivillige eller deres arbejde.
Ligeledes skal vi fra udvalgets side pointere, at der foregår en elektronisk ”lodtrækning” iblandt de tilmeldte, når der er flere tilmeldte end der er pladser på en prøve – og det er ikke, som det andetsteds på sociale medier antydes, muligt for nogen at omgå dette eller for medlemmer af udvalget at begunstige nogen frem for andre.

I Nose Work-udvalget vil vi altid gerne svare på seriøse henvendelser, men de frivilliges tid er alt for kostbar at bruge på at besvare usaglige diskussioner, halve sandheder og grundløs kritik på sociale medier. Vi håber på medlemmernes forståelse for dette.

Tilmeld dig DKK's nyhedsbrev

Er du interesseret i at blive opdateret løbende om, hvad der sker indenfor DKK-Nose Work?

tilmeld dig DKK´s nyhedsbrev her

Tilmeld dig med navn, adresse og e-mail og klik af ud for det eller de aktivitetsområder, du er interesseret i at følge med i.

Vi lover ikke at fylde din indbakke med ligegyldigheder.

Men fortryder du din tilmelding til vores nyhedsbrev, kan du til hver en tid nemt afmelde igen.

Det gør du i bunden af det seneste nyhedsbrev, du har modtaget fra os. Her kan du også ændre dine præferencer, hvis der er andre interesseområder, du hellere vil høre fra.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem