For at kunne deltage i konkurrencen, skal:

  • Hunden være danskejet og stambogsført i DKK
  • Føreren være bosiddende i Danmark og være medlem af DKK inden kvalifikationsdatoen samt når finalen afholdes
  • Ekvipagen have deltaget i mindst tre af de kvalificerende internationale lydighedsprøver i samme klasse

Der afholdes en finale sidst på året med 10 ekvipager i hver klasse. DKK inviterer de 10 bedste ekvipager i hver klasse, som har kvalificeret sig ud fra placeringspoints opnået på DKK’s internationale lydighedsprøver.

OBS. pga. Covid-19 situationen har Lydighedsudvalget besluttet at dispensere, således at det kun er de 2 bedste resultater, der tæller med i 2020.

Aflysning af finalen til Årets Lydighedshund 2020

Vi er desværre nødsaget til at aflyse finalen i Årets Hund, som skulle have været afviklet lørdag d. 7. november pga. de nyeste Covid-19 retningslinjer fra Kulturministeriet. Heri fremgår at man gerne må afholde tidsforskudte konkurrenceaktiviteter med et maksimum på 10 personer, dette tal er inklusiv dommere og evt. personale (sekretærer, hjælpere mv.). Det fremgår desværre også at man må ikke inddele den samme konkurrence i flere sektioner og afvikle disse på samme sted og tidspunkt.

Det vil i praksis sige, at vi skulle have haft afviklet én klasse ad gangen, og med tid til opsætning af bane, tiden det tager for deltagerne at gå programmet, sammentælling af points og præmieoverrækkelse efter hver klasse, tid til at få folk ud af døren, gøre rent og spritte alting af imellem klasserne…. Og så starte forfra med den næste klasse, kan vi simpelthen ikke få tidsplanen til at gå op.

Lydighedsudvalget er rigtig kede af at måtte aflyse finalen, men der skal ikke være nogen tvivl om at vi har vendt hver en sten, for at undersøge mulighederne for at afholde arrangementet. Det vigtigste lige nu er dog at vi agerer forsvarligt og inden for de gældende retningslinjer, så vi kan mindske smitten med Covid-19.

Prøven er derfor aflyst, og deltagerne vil få refunderet deres tilmeldingsgebyr.

I stedet har Lydighedsudvalget besluttet at udnævne ÅH vinderne blandt de tilmeldte til finalen, på baggrund af de allerede opnåede resultater. Vinderne vil modtage deres diplom, roset og pokal med posten. Vi ønsker vinderne stort tillykke!

LP 1:

1) High Working B C SkyRay Leo og Jette Palle

2) Gawain's Black Dream og Ane Pia Florin Andersen

3) Nice Of You To Come Bye Brilliant B og Susanne Schapel

LP2:

1) Proximacentauri og Patricia V. Pedersen

2) Lemon og Pernille Nielsen

3) CleverSoul Heart Of Passion og Birgitte Knudsen

LP3:

1) High Working B C Sweeping Sky Kenna og Pernille Dyrmann

2) Kewstock Smiling at Life og Susanne Jervin

3) Welshriverdee All About Fix og Maiken Andersen

LPC:

1) Yousee og Anita Lyngby

2) High Working B C SkyLee og Miriam Søndergaaard

3) Leading Angel's The Color Purple og Katrine Starup

LPE:

1) High Working B C Bonus og Siri Renée Richter Jungersen

2) Casey og Miriam Søndergaaard

3) Skjernå Bordercollie Tiffanie og Helle Thomsen

På grund af samlet pointlighed mellem 1 og 2 i eliten, er vinderen den hund med det bedste enkelte resultat, jf. ÅH reglerne 2020

Med venlig hilsen,

Jørgen Hindse

Formand for Lydighedsudvalget