Før du parrer

  1. Indsend en kopi af den udenlandske hunds stambog til DKK. Udprint fra databaser eller hjemmesider godtages ikke - medmindre det er fra SKK, NKK eller FKK’s hundeweb
  2. Ejerbevis skal medsendes, hvis ejerens navn ikke fremgår af stamtavlen. (Ejer registreres kun ud fra stamtavlen eller ejerbeviset - ikke ud fra oplysninger anført på diplomer, sundhedsundersøgelser mv.)
  3. Medsend dokumentation for resultater, der skal være opfyldt i henhold til eventuelle avlsrestriktioner (f.eks. udstillingspræmiering, kryptorchid-attest, HD-bedømmelse eller øjenlysning) ved oprettelse af hunden. 

For at holde ekspeditionstiden på et fornuftigt niveau, skal al medsendt dokumentation være enten en fotokopi eller en scannet version af originalen. Billeder taget med mobiletelefoner eller andre digital kameraer er sjældent læsbare nok.

Husk, at det er racens danske avlsrestriktioner, som skal være opfyldt, uanset om det er en udenlandsk hanhund eller en lånt tæve til avl. Se racernes avlsrestriktioner på den enkelte hunderace i Hundeleksikonet.