MENU

International champion

Det er muligt at opnå titlen International Champion, men det er forskelligt fra race til race hvilke krav, der stilles for opnåelse af titlen. Pr. 1. august 2022 er det desuden muligt at opnå titlerne International Juniorchampion og International Veteranchampion. Her kan du læse mere om, hvordan din hund kan opnå titlerne.

3 generationer med FCI-anerkendte aner

For samtlige internationale championater gælder, at hundens forfædre skal være stambogsførte med FCI-anerkendte aner i mindst 3 genera­tioner. Reglerne fastsættes til enhver tid af FCI, Fédération Cynologique Internationale.

Internationalt eksteriørchampionat (CIB)

For samtlige racer gælder, at hvis hundens sidste CACIB er opnået inden den 1. januar 2008, skal hunden have opnået dansk eksteriørchampionat, inden der kan ansøges om internationalt eksteriørchampionat for hunden. Dog er kravet om opnåelse af dansk eksteriørchampionat ikke gældende for importerede, lovligt halekuperede hunde.

Krav til racer, der ifølge FCI's race-/gruppeinddeling IKKE er defineret som brugshunderacer:

Fire CACIB'er i mindst tre forskellige lande under mindst tre forskellige dom­mere. Der skal mindst gå et år og en dag mellem det første og det sidste CACIB.

Krav til racer, der ifølge FCI's race-/gruppeinddeling ER defineret som brugshunderacer:

To CACIB'er i to forskellige lande under to forskellige dom­mere. Der skal mindst gå et år og en dag mellem det første og det sidste CACIB. Herudover skal hunden have bestået en prøve, der er passende for racen.

Internationalt udstillingschampionat (CIE)

Tildeles kun racer, der ifølge FCI's race-/gruppeinddeling er defineret som brugshunderacer. Hunden skal have opnået fire CACIB'er i tre forskellige lande under tre forskellige dom­mere. Der skal mindst gå et år og en dag mellem det første og det sidste CACIB.

Når samtlige CACIB'er samt øvrige krav for opnåelse af inter­nationalt eksteriør- eller udstillingschampionat er opnået, skal dette omgående meddeles DKK ved indsendelse af nedenstående blanket. DKK ansøger herefter FCI om godkendelse.

Tildeling af CACIB (internationalt certifikat):

CACIB uddeles på internationale udstillinger i Bedst i Køn klasse. Dersom dommeren finder kvaliteten høj nok, kan der gives CACIB til højst placerede hanhund og højst placerede tæve inden for hver race, forudsat at hunden er stambogsført med FCI-anerkendte aner i mindst 3 generationer, er over 15 måneder gammel og er anmeldt i enten mellemklasse, åben klasse, brugshundeklasse eller championklasse. Dommeren kan, dersom kvaliteten er høj nok, tildele næstbedste hund inden for hvert køn reserve-CACIB. Reserve-CACIB får kun betydning i det tilfælde, hvor et tildelt CACIB annulleres af FCI (for eksempel hvis den hund, der har fået tildelt CACIB, i forvejen er international champion).

Følgende racer kan ifølge FCI's regler ikke tildeles CACIB:

FCI-anerkendte racer (provisionally accepted breeds)

Anjing Kintamani-Bali (362)
Australian stumpy tail cattle dog (351)
Cao de Gado Transmontano (368)
Chodský Pes (364)
Continental Bulldog (369)
Estisk Støver (366)
Lancashire heeler (360)
Miniature American Shepherd (367)
Pražský Krysarík (363)
Segugio Maremmano (361)
Valencian Terrier (370)
Yakutskaya Laika (365)

DKK/NKU-anerkendte racer (ikke anerkendt af FCI)

Alano Español
American Eskimo Dog
American Hairless Terrier
American Toy Fox Terrier
Anglo-Russkaja Gontjaja
Australian Stock Dog/Working Kelpie
Biewer
Bluetick coonhund
Dansk spids
East-European Shepherd Dog
Epagneul de Saint Usuge
Flerfarvet Pudel, Dværg
Flerfarvet Pudel, Mellem
Flerfarvet Pudel, Stor
Flerfarvet Pudel, Toy
Gotlandsstøver
Hälleforshund
Old English Bulldog
Plott
Polish Hunting Spaniel
Rat Terrier
Ratonero-Bodeguero Andaluz
Russisk Spaniel
Russkaja Gontjaja
Russkaja Tsvetnaya Bolonka
Sort Spids
Svensk Hvid Elghund
Tenterfield Terrier
Treeing Walker Coonhound

Udstilling

International junior- og veteranchampion

Pr. 1. august 2022 indfører FCI to nye championtitler: International juniorchampion og international veteranchampion. Kriterierne for opnåelse af disse to titler er som følger:

International junior-eksteriørchampionat (CIB-J)

3 x internationalt juniorcertifikat opnået på international udstilling (dvs. vinder af juniorklasse hanhund/tæve, 9-18 måneder, med CK) i 3 forskellige lande under 3 forskellige dommere.

International veteran-eksteriørchampionat (CIB-V)

3 x internationalt veterancertifikat opnået på international udstilling (dvs. vinder af veteranklasse hanhund/tæve, fra 8 år, med CK) i 3 forskellige lande under 3 forskellige dommere.

Øvrige kriterier er som ved opnåelse af CACIB, nemlig at racen skal være definitivt anerkendt af FCI, og at hunden skal være registeret i en FCI-anerkendt stambog (dvs. registrering i X-register eller ”ventebog” er ikke gældende).

Vi henviser i øvrigt til Regulations for FCI Dog Shows.

Udstilling

Ansøg om championatet

Når din hund opfylder betingelserne for International champion skal du indsende en ansøgning til DKK om Internationalt championat. DKK søger på dine vegne championatet hjem hos FCI.

Sådan gør du:

  1. Indsend CACIB-kort printet fra FCI's hjemmeside til DKK
  2. Er der tale om CIB-J eller CIB-V, så skal du medsende de 3 dommerkritikker i tydelig pdf form
  3. Vedlæg en udfyldt ansøgningsblanket som du finder nederst på denne side. Det er vigtigt at du skriver de vundne CACIB'er i dato-orden.

CACIB-kort

FCI ophørte pr. 1. april 2014 med at udsende CACIB-kort. I stedet er det muligt via FCI´s hjemmeside at se CACIB-listerne fra de respektive internationale udstillinger samt at printe sit eget CACIB-kort (under punktet "Results”):

http://www.fci.be/en/results/IB.aspx

Vær opmærksom på, at der kun vises resultater fra de udstillinger, som FCI har færdigbehandlet. Dvs. du ikke nødvendigvis umiddelbart kan vurdere, om reserve-CACIB’et træder i kraft. Du må forvente, der går ca. et halvt år fra udstillingen er afholdt, til resultaterne er klar.

De resultater, der vises på siden, er CACIB-vinderne i hver race. Hvis FCI har bekræftet et reserve-CACIB, (som således er blevet ændret til et CACIB), vil dette også være med på listen.

Det er muligt at ansøge om titlen ca. 1 måned efter det sidst vundne CACIB, der udløser titlen. Blanketten, der skal udfyldes til dette, finder du længere nede på denne side. Blanketten skal fremsendes til DKK, sammen med kopi af CACIB-kort eller kritikker.

Reserve CACIB

Har din hund vundet reserve cacib , bliver du automatisk tildelt cacib såfremt cacibvinderen allerede var registreret som international champion på den dato din hund modtog reserve cacib'et. Var hunden ikke færdigregistreret (men opfyldte alle betingelser), kan reserve cacib'et blive ændret ved at udfylde ansøgningsskemaet nedenunder og henvende sig til FCI.

Står du i den situation at alle cacib kort endnu ikke er modtaget, skal vi i stedet have kopi af dommerkritikken.

Ændring af Reserve-CACIB til CACIB

Herunder kan du finde et ansøgningsskema, der skal bruges, hvis du ønsker at få ændret et Reserve-CACIB til et CACIB.

Udstilling

Spørgsmål - svar

Hvorlænge går der fra en udstilling er afholdt til cacib-vinderne ligger på FCI's hjemmeside?

Forvent der går ca. ½ år fra udstillingen er afholdt, til resultaterne er klar

Hvis et reserve cacib udløser et cacib kan jeg så se det på FCI's hjemmeside?

Hvis FCI har bekræftet et reserve-CACIB, (som således er blevet ændret til et CACIB), vil dette også være med på listen.

Hvornår kan jeg tidligst søge om INTCH efter sidst modtagne cacib?

Du kan ansøge stort set med det samme. Din ansøgning vil så blot ligge og vente hos FCI til de har mulighed for behandlingen. Du finder ansøgningsblanketten nederst på denne side

Hvor lang ekspeditionstid er der hos FCI?

Det tager ca. 3 – 4 måneder fra de modtager ansøgningen til championatet er godkendt

Er det gratis at få registreret og få tilsendt diplom på INTCH?

Ja

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

International Champion

125,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem