For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  


DKK lancerer ny kampagne:

Efterlad kun potespor
Som hundeejere er vi blandt dem, der færdes allermest i naturen. Derfor hviler der en særlig forpligtelse på os for at passe på den. Og det er netop årsagen til, at Dansk Kennel Klub under mottoet ’Efterlad kun potespor’ ønsker at sætte fokus på plastforurening - for en tabt eller efterladt hundepose forbliver i naturen til evig tid.


Plastik er et genialt materiale, skabt til at holde, og helt ned på molekyleplan er det nærmest umuligt at ødelægge. Men det er samtidig det helt store problem ved plastik. For når plastik ender i naturen, så bliver det der. Vind og vejr vil slide plastikken til stadig mindre dele – ofte kaldet mikroplast -men forsvinde helt, det vil plastikken aldrig. 


- Jeg tror, at det irriterer de fleste hundeejere at se efterladte hundeposer under hække og i grøfter. Dels fordi de aldrig selv kunne finde på at smide den, og fordi det går ud over alle os hundeejere, når enkelte kaster posen. Vi hundeejere skal være kendt som nogle, der passer på naturen, mener adfærdskonsulent i DKK, Lise Lotte Christensen.

- Naturen kan ikke tåle plastik. Produkter som hundeposer, der ene og alene benyttes i naturen, bør derfor være lavet af andre materialer - materialer, der i mindre grad eller slet ikke skader miljøet, hvis posen skulle ende derude, mener Brian Bouet Smith, ejer og adm. direktør i Maistic.Maistic har til ’Efterlad kun potespor’-kampagnen i samarbejde med Dansk Kennel Klub lavet en ny type poser, som hundeejere vil kunne købe i bl.a. DKK´s webshop og supermarkeder landet over.
De nye hundeposer er lavet af en type bioplast, der er såkaldt komposterbar. Materialet til poserne bærer dermed bl.a. den strenge miljøcertificering bag mærket ’OK Compost HOME’, som ses på poserne og betyder, at materialet til forskel fra traditionelt plastik kan nedbryde til vand, CO2 og biomasse. 


Men alle hundeposer er affald og skal smides i nærmeste skraldespand – også de komposterbare. 
- Nedbrydningen af de nye hundeposer sker ikke over natten, så posen ville komme til at ligge synligt længe, præcis som de velkendte af plastik. Men nedbrydningen sker, og der vil ikke være kemi og andet efter nedbrydningen, som miljøet ikke kan tåle. Det er forskellen, forklarer Brian Bouet Smith om de nye poser og understreger: 
- Det handler ikke om at give lov til at smide hundeposer i naturen. Tværtimod. Det handler om at tilbyde et bedre alternativ end det værste. Nemlig plastik.

- Vi håber, at ’Efterlad kun potespor’ kan blive det positive budskab, som hele Hunde-Danmark med et smil minder hinanden om, når vi mødes på stranden, i skoven og på de sociale medier. Vi skal alle passe på naturen. Og os, der opholder sig meget derude, bør være de gode eksempler.  

’Efterlad kun potespor’ hundeposerne er ikke lavet af plastik, men af en komposterbar bioplasttype baseret på majs. Poserne er mørkegrønne, med hank og sælges i ruller á 25 stk. Vejl. pris pr. rulle kr. 13,95.


Poserne forhandles bl.a. i alle føtex og Bilka og andre supermarkeder landet over, i helsebutikker og webshops samt kassevis gennem Dansk Kennel Klubs webshop på dkk.dk. Flere hundeshops har også poserne. 

For hver solgt rulle går 20 øre til Dansk Kennel Klubs arbejde for god hundeejer-adfærd og udbredelse af budskabet ’Efterlad kun potespor’.


Ønsker du eller din lokale hundeklub eller forening at forhandle poserne? Kontakt gerne salg@maistic.com 

Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik