MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

5 Hvalpe til salg

Yorkshire Terrier

MENTALITET
Yorkshire terrier er en af verdens allermindste hunderacer, men alligevel en terrier med liv og sjæl. Livlig, opmærksom og fuld af sjove påfund. En selskabelig, glad og morsom hund, som alene på grund af størrelsen hverken kræver plads eller særlig erfaring. Til gengæld må man være indstillet på en hel del pelspleje. Lidt gøende.

BEHOV
Selv om en yorkshire terrier er lille, sætter den stor pris på at bevæge sig. Den leger gerne med bolde og legetøj og bør mindst have et par friske, daglige spadsereture samt et godt socialt liv med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Yorkshire terrieren er stadig en fantastisk musefanger, og dens energi virker næsten uudtømmelig. Den er glad for at løse opgaver og for skiftende aktiviteter. Den er selvstændig og opfindsom, vil gerne gøre sine mennesker tilpas og holder som regel god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den fine pels er silkeagtig og glansfuld. Den kræver en omfattende pleje med daglig børstning og frisering samt vask og føntørring mindst en gang om måneden. Udstillingshunde har pels helt til jorden og er endnu mere krævende. Andre yorkier får ofte de længste hår klippet.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Mange små hunde bliver forkælede fra det øjeblik, de kommer ind i huset, og de får aldrig mulighed for at vise, hvor lærenemme og samarbejdsvillige de egentlig er. Tempofyldt og varieret træning med venlig konsekvens vil kun gøre hunden gladere.

HØJDE
22-24 cm for begge køn.

VÆGT
Højst 3,1 kg.

FARVER
Varm, lys tan og mørk stålblå fra nakkeknude til halerod.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Yorkshire terrieren blev skabt midt i 1800-tallet i distrikterne i Yorkshire. Vævere og fabriksarbejdere skaffede sig en ekstraindtægt ved at opdrætte små hunde, som kunne holde rotter og mus fra dørene på værksteder og hos småfolk og være til fornøjelse for mere velbeslåede damer. Farverne og den silkeagtige pels tyder på, at flere nu uddøde terrierracer samt malteser har deltaget i blandingen. De tidligste hunde var hverken så små eller så pelsrige som nutidens sofistikerede selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Yorkshire Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem