MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 0 Hvalpe til salg

Whippet

MENTALITET
Et roligt, venligt og selskabeligt medlem i enhver aktiv familie. Den er hengiven, social og glad for familiens børn, imødekommende over for fremmede og kommer generelt godt ud af det med andre hunde. Den er livlig og aktiv og muligvis den af mynderne, der egner sig bedst som selskabshund. Den er meget lidt gøende.

BEHOV
Den skal have rigelig af motion med mulighed for at løbe frit samt masser af kontakt med familien. Den trives især med mange opgaver og udfordringer, som den finder mentalt stimulerende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtlysten og trangen til at løbe ligger lige under huden, og racen er både fysisk og mentalt langt mere energisk og robust, end den ser ud til at være. Det kræver vedholdende træning at kontrollere hunden uden line, selv om den ellers holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den korte pels er glat og fin i strukturen. Den bør dagligt tørres over med et opvredet vaskeskind for at fjerne støv og løse hår. Pelsen beskytter kun lidt mod vejret, så hunden vil ofte foretrække sin lune kurv frem for at gå ud i regn, kulde og vådt græs.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Hvis opdragelsen begynder tidligt og gennemføres med venlig konsekvens, volder den sjældent problemer. Træn varieret og opfindsomt, så hundens interesse holdes fanget. Undgå for mange gentagelser og beløn hurtigt ved indkald og kontakt.

HØJDE
Hanner 47-51 cm. Tæver 44-47 cm.

VÆGT
12,5-13,5 kg.

FARVER
Alle farver og farvekombinationer er tilladt.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
De fattige mine- og fabriksarbejdere i Nordengland havde brug for en mynde til at jage vilde kaniner, men de havde ikke mulighed for at skaffe en jagtmynde, som var forbeholdt overklassen. De krydsede derfor små greyhounds med italiensk mynde og lokale stridhårede terriere samt bedlington terrier. Med det kom skarpheden over for rotter og mus, men også lejlighedsvis en ru pels, som dog senere er forsvundet, da man mente, at de glathårede var hurtigere. Whippet deltager ofte i hundevæddeløb.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Whippet.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
"Pindehunden"

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem