MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Wetterhoun

MENTALITET
En stilfærdig hund med en lidt egensindig karakter. Den er tilbageholdende over for fremmede og en glimrende vagthund. I familien er den venlig og afbalanceret og villig til at beskytte alt, hvad den føler tilknytning til. Som familiehund kræver den nogen hundeerfaring, tidlig socialisering og en konsekvent opdragelse.

BEHOV
Den robuste naturhund opholder sig gerne i det fri, hvor den behøver god plads at røre sig på samt mentalt stimulerende beskæftigelse. Den knytter sig oftest mest til en bestemt person.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en kraftfuld hund med en veludviklet jagtlyst og en fortræffelig lugtesans. Uden tidlig og vedholdende træning går den gerne sine egne veje, dog generelt med god kontakt til den person, som den har valgt som sin leder, og som den respekterer.

PELS OG PLEJE
Kroppen er dækket af tætte og stramme krøller. Pelsen er af ret grov struktur og virker ”olieret”. Den beskytter mod fugt og temperatursvingninger, så hunden er upåvirket af vejret. Hunden skal aldrig vaskes, men pelsen skal jævnligt børstes igennem for at fjerne døde hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Træning og socialisering skal begynde tidligt og kræver tid, tålmodighed og forståelse. Vær venlig og ubøjeligt konsekvent. Beløn kontakt og samarbejde. Den er glad for at apportere, men kan også lære både at opspore vildt og tage stand.

HØJDE
Hanner ca. 59 cm. Tæver ca. 55 cm.

VÆGT
15-20 kg.

FARVER
Skimlet eller ensfarvet sort eller brun med eller uden hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Den stammer fra de vandrige områder i provinsen Friesland i Nordholland. Wetterhoun betyder vandhund. Muligvis er vandhunde sydfra for mindst 400 siden blevet krydset med lokale jagthunde. Oprindelig blev racen brugt til at jage og dræbe oddere, som generede fiskeriet. Senere blev den omskolet til apportering fra vand og småvildtjagt på land samt til vagthund på gårdene, hvor den holder fx rotter og ildere fra dørene. Det er en fåtallig race, som kun sjældent ses uden for hjemlandet.

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Wetterhoun.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem