MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 6 Hvalpe til salg

West Highland White Terrier

MENTALITET
En west highland white terrier er energisk, modig og robust hund med en charmerende frækhed. Den er altid oplagt til leg, og den har det godt sammen med børn. Den er vagtsom, men som regel venlig og meget nysgerrig over for fremmede. En west highland white terrier er kvik og opmærksom ledsager og selskabshund, som kan falde til i de fleste familier. Den kan være noget gøende.

BEHOV
En west highland white terrier behøver masser af opmærksomhed og en hel del motion, gerne med mulighed for at bevæge sig frit. Dens store trang til nye oplevelser og udfordringer kræver et hegn omkring haven.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
West highland white terrier har endnu en rest af den oprindelige jagtlyst, som ellers er blevet dæmpet meget gennem mange generationers avl. Selv om den oftest holder god kontakt, insisterer den på at undersøge alt nyt og ukendt på sin vej, og så kan hørelsen svigte.

PELS OG PLEJE
Den korrekte pels består af en grov og glat yderpels over en kort og dunet underuld. Den skal børstes ofte og trimmes tre til fire gange årligt. Desværre har mange hunde en lidt for blød pels, som er mindre smudsafvisende, og som er mere arbejdskrævende i hverdagen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En west highland white terrier kræver en konsekvent og venlig opdragelse. Den lærer bedst gennem leg, så træn i korte og tempofyldte sekvenser og brug meget små godbidder, så interessen holdes fanget. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra artsfæller.

HØJDE
Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT
7-10 kg.

FARVER
Hvid.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Cairn terrierne fik af og til hvide hvalpe, som blev aflivet, fordi man mente, de var svagelige. En major Malcolm fra Poltalloch begyndte imidlertid at interessere sig for de hvide hunde, da hans egen røde var blevet forvekslet med en ræv og skudt under jagt. De hvide viste sig hurtigt lige så effektive til jagt som de farvede, og de blev anerkendt som selvstændig race i 1904. I dag er den tidligere så barske gravhund fra det vestskotske højland en af verdens mest populære familiehunde.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
West Highland White Terrier med kælenavnet westie.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Energisk, hårdfør & charmerende fræk

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem