MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Welsh Terrier

MENTALITET
Minder i væsen, bygning og størrelse om både lakeland og fox terrier. Den er en typisk terrier med udpræget jagtlyst og vildtinteresse, men samtidig nok den roligste af de tre racer. Den er glad for børn, for fremmede og for andre hunde, hvis den er vænnet til dem fra hvalp. Den er vagtsom, men ikke voldsomt gøende.

BEHOV
En tilpasningsdygtig hund, der villigt indordner sig under de mest forskelligartede forhold, blot den får rigelig motion, meget beskæftigelse og nær social kontakt med sine mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Mange terrierracers tøjlesløse jagtiver og stridbarhed over for andre hunde er mere dæmpet hos welsh terrier, som dog stadig er en meget livlig og aktiv hund. Selv om den sjældent strejfer, er den dog nysgerrig nok til, at haven bør være indhegnet.

PELS OG PLEJE
Den ru dækpels over kort og tæt underuld beskytter godt mod al slags vejr. Den kræver trimning tre til fire gange om året, men til gengæld fælder den ikke. Pelsen må ikke klippes - det vil gå ud over både farver og struktur. Den daglige pleje klares med karte og kam.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er samarbejdsvillig og glad for at lære. Opdragelsen skal være meget venlig og positiv, men samtidig konsekvent, ellers bliver man snøret af den lille filur. Undgå al brug af magt. Beløn samarbejde og venlig omgang med andre hunde.

HØJDE
Højst 39 cm for begge køn.

VÆGT
9-9,5 kg.

FARVER
Rødgul med sort sadel.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Har været brugt til gravjagt i det nordlige Wales siden 1700-tallet. Den er udviklet på basis af den nu uddøde brokenhaired black-and-tan terrier, og den var langt op i tiden den foretrukne terrier til rævejagt både på de britiske øer og på det europæiske fastland. Det er en race med helt sit eget præg - lige så lidt en miniudgave af airedale som en solidere lakeland eller en farvevariant af fox terrier. I dag er den primært selskabshund, men den er også god til forskellig hundesport.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Welsh Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem