MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

6 Hvalpe til salg

Welsh Springer Spaniel

MENTALITET
Den er livsglad og charmerende med konstant viftende hale. Oftest er den venlig og hengiven, glad for at lege med familiens børn og afslappet over for fremmede og andre hunde. Den har meget jagtlyst i behold og kræver en familie med hundeerfaring og et aktivt udendørs liv, hvis den skal trives som udelukkende selskabshund.

BEHOV
Den er meget aktiv og behøver en hel del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er også selskabelig og kontaktsøgende, og den har det ikke godt med at blive ladt for længe alene.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Som hvalp og helt ung kan den være yderst voldsom og stille store krav til ejerens tålmodighed. Som voksen bliver den meget mere afdæmpet. Den bør socialiseres tidligt, da enkelte af hundene kan være lidt skeptiske over for fremmede. Meget glad for vand.

PELS OG PLEJE
Den silkeagtige pels er rød og hvid med fregner, den er glat og tilliggende med faner. Den beskytter godt og fælder moderat til middel to gange om året. Pelsen bør redes igennem én gang om ugen og to-tre gange årligt skal ører, negle, poter og faner trimmes eller klippes efter behov.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er selvstændig, men glad for at arbejde. Opdragelse og træning skal være lystbetonet, varieret, venlig og konsekvent. Ros virker også her bedre end ris. Nogle hunde har en tendens til at knytte sig mest til en bestemt person.

HØJDE
Hanner ca. 48 cm. Tæver ca. 46 cm.

VÆGT
16-20 kg.

FARVER
Hvid med kastanierøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Spaniel Klubben
OPRINDELSE
Den blev anerkendt som selvstændig race i 1902, men den har eksisteret og arbejdet i Wales adskillige år tidligere. Den var jagthund, men den blev også sat til at drive kvæg og vogte får. Den er uden tvivl i nær familie med den større og kraftigere engelske springer spaniel. De blev begge betegnet som ?starters?, hvilket betyder, at de kun skulle jage vildtet op, ikke nødvendigvis apportere efter skuddet. Det er imidlertid en disciplin, som begge racer i dag udfører med stor effektivitet.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Welsh Springer Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Jagthund med humor
Jagthund med humor
Jagthund med humor
Jagthund med humor

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem