MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

7 Hvalpe til salg

Welsh Corgi Pembroke

MENTALITET
Udadvendt, aktiv og social. Meget lig sin nære slægtning welsh corgi cardigan (se side xx), men måske en anelse livligere, lidt mere vagtsom og dermed også lidt mere tilbøjelig til at gø. En omgængelig hyrdehund, som også er velegnet som selskabshund i en sporty og aktiv familie. Som oftest legesyg og glad for børn.

BEHOV
Daglig motion - gerne med mulighed for at bevæge sig frit - samt nær social kontakt med familien. Den bliver mere sat med alderen, og så skal man passe på, at den ikke bliver overvægtig.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den unge hund er meget glad for at bevæge sig. Med alderen bliver den roligere, men man bør aldrig skære ned på gåturene, hvis man vil undgå overvægt. Er som hyrdehund normalt lydhør over for anvisninger og holder sig relativt tæt på sin "flok".

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang og lige med tæt underuld. Den beskytter hunden godt i al slags vejr og er ikke på nogen måde arbejdskrævende. Børst hunden grundigt igennem en gang om ugen for at undgå fældning, og frotter den tør efter en tur i vådt vejr på grund af de lave ben.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Reagerer positivt på alle former for indlæring og kan blive en god, lille lydighedshund, hvis den trænes uden hårdhed med god konsekvens og i korte, varierede sekvenser. Tag desuden særlige hensyn til racens korte ben og lange ryg.

HØJDE
25-30 cm for begge køn.

VÆGT
10-12 kg.

FARVER
Ensfarvet rød, zobel, fawn eller black and tan, alle evt. med hvidt på ben, bryst og hals.

SPECIALKLUB
Welsh Corgi Klubben
OPRINDELSE
Storbritannien har ingen oprindelige spidshunde, men walisernes corgier kan have fået et indslag af hyrdespidshunde tilført med vikingernes nordiske hunde, som har blandet sig med lokale hunde for mere end 1000 år siden. Eller vikingerne kan have bragt corgier med sig tilbage, som så sammen med lokale skandinaviske hunde kan have dannet baggrund for fx nutidens Västgötaspids. Ingen kan sige det med sikkerhed, men temperamentet og forekomsten af medfødt stumphale tyder på en forbindelse.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Welsh Corgi Pembroke.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
En dronning værdig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem