MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 7 Hvalpe til salg

Welsh Corgi Cardigan

MENTALITET
En welsh corgi cardigan er opmærksom og nysgerrig. Rolig, hengiven og meget egnet som selskabshund, også på grund af hyrdehundens fint udviklede samarbejdsvilje. Som arbejdshund drev den kvæget foran sig ved at nappe dyrene i haserne - et instinkt den stadig kan finde på at praktisere også over for mennesker i hurtig bevægelse. Noget gøende.

BEHOV
En welsh corgi cardigan behøver nær kontakt med familien samt daglig motion uden alt for voldsom eller stressende aktivitet. Vær opmærksom på lidt tendens til overvægt, og tag desuden hensyn til hundens lange ryg.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En welsh corgi cardigan er glad for at bevæge sig og altid parat til en behersket leg med børnene eller en rask spadseretur. Udholdende og robust over for alle vejrtyper. Holder sig i relativ nærhed af sine mennesker, som den instinktivt sørger for at holde sammen på.

PELS OG PLEJE
Pelsen er vejrbestandig og isolerende med lige, korte til middellange dækhår over tæt, blød underuld. Pelsplejen er nem og overkommelig. En grundig gennembørstning en gang om ugen fjerner det meste af den løse underuld, der ellers ville lægge sig i krogene.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En welsh corgi cardigan er en lidt følsom hund, som har godt af tidlig socialisering, og den tåler ikke nogen form for hårdhed i opdragelsen. Udnyt hyrdehundeegenskaberne og træn i korte, positive sekvenser. Den er meget lærenem og kan blive en god lydighedshund.

HØJDE
Omkring 30 cm for begge køn.

VÆGT
11-17 kg.

FARVER
Enhver farve med eller uden hvide aftegninger, men den hvide farve må ikke være dominerende.

SPECIALKLUB
Welsh Corgi Klubben
OPRINDELSE
Gennem adskillige århundreder har welsh corgi cardigan været en effektiv kvægdriver som med sin ringe højde kunne undgå spark fra irriterede dyr. De to corgi-varianter blev tidligere betragtet som én race og blev derfor krydset med hinanden. I 1880'erne ramtes bjergbønderne i Cardiganshire af misvækst og måtte skifte fra kvæg til får, som ikke kunne klare nap i benene. Man krydsede derfor denne egns corgier med collier, og racen fik både et blødere sind og en anden farvevariation end den nære slægtning pembroke.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Welsh Corgi Cardigan.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Lille, lang & lærenem
Lille, lang & lærenem

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem