MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

9 Hvalpe til salg

Weimaraner, korthåret

MENTALITET
En alsidig og energisk jagthund, som godt kan tilpasse sig livet i en familie med meget udendørsaktivitet. Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs. Den er venlig mod alle, den kender, men noget forbeholden og vagtsom over for fremmede og især andre hunde.

BEHOV
Den behøver tidlig socialisering med andre mennesker og hunde samt en hundeerfaren ejer, der er indstillet på at give den både en venlig, konsekvent opdragelse og et godt socialt liv.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen er sikker på sporet, skarp over for rovvildt og god til at søge og apportere nedlagt vildt. Den har bevaret karaktertræk fra de drivende jagthunde og fristes let til at gå sine egne veje, selv om den ellers holder relativ god kontakt.

PELS OG PLEJE
Der forekommer to varianter. Den korthårede pels er kraftig, tæt og glat tilliggende, lidt længere end hos mange andre korthårede racer. Den langhårede pels er blød og glat eller let bølget. Begge typer har kun ganske lidt underuld. De kræver kun en jævnlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er et kraftfuldt muskelbundt, som behøver vedholdende træning i grundlæggende lydighed. Træn i korte og tempofyldte sekvenser med skiftende motiveringer. Benyt gerne apportering og sporsøg som særlig belønning for kontakt og samarbejde.

HØJDE
Hanner 59-70 cm. Tæver 57-65 cm.

VÆGT
25-40 kg.

FARVER
Ensfarvet sølv-, rådyr- eller musegrå.

SPECIALKLUB
Dansk Weimaraner Klub
OPRINDELSE
Der er talrige teorier om racens oprindelse. Det står dog fast, at den allerede i den første tredjedel af 1800-tallet blev holdt som drivende jagthund ved hoffet i Weimar. Senere i århundredet krydsede man disse hunde med stående hønsehunde og avlede videre med disse krydsninger. ”Det grå spøgelse” er nok den eneste af de tyske hønsehunde, der har fundet udbredelse over det meste af verden. Den ses som udstillingshund og har også været forsøgt som tjenestehund for politi og militær.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Weimaraner.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Din loyale livsledsager

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem