MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

3 Hvalpe til salg

Volpino Italiano

MENTALITET
Racens adskiller sig i mentalitet ikke meget fra den tyske kleinspitz. Den er en livlig og glad, men også temperamentsfuld selskabshund. Den er stærkt knyttet til sine hjemlige omgivelser og til familien og altid rede til med højlydt gøen at gøre opmærksom på enhver fremmed indtrængen. Ordet ”volpino” betyder lille ræv.

BEHOV
Den er aktiv, grænsende til det utrættelige, og behøver mere motion, end man skulle vente ud fra størrelsen. Tidlig socialisering og en fornuftig opdragelse vil dæmpe lysten til at gø.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Oprindelig supplerede den lille musejæger de lænkede mastiffer på landejendommene i Italien. Den gik frit omkring og var den første til at slå alarm, når nogen nærmede sig. Samtidig var den selskabshund og legekammerat for børnene, også i byerne.

PELS OG PLEJE
Pelsen er busket, meget lang og usædvanlig udstående fra kroppen. Strukturen er grov og glat. Man må påregne en del pelspleje i form af en grundig ugentlig gennembørstning. Små hunde får ofte mere findelt foder, så se jævnligt tænderne efter for eventuelle tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Små hunde lærer lige så nemt og hurtigt som store, og de er ofte meget morsomme at arbejde med. Begynd træningen tidligt og vær konsekvent, venlig og tålmodig. Vær tilbageholdende med de spiselige belønninger, som let fører til overvægt.

HØJDE
Hanner 27-30 cm. Tæver 25-28 cm.

VÆGT
4-5 kg.

FARVER
Ensfarvet hvid eller rød.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Racen er efterkommer af de spidshunde, der har levet i Centraleuropa siden stenalderen. Der er fundet forstenede skeletrester omkring forhistoriske pælehuse ved søbredderne. Den nedstammer ikke fra de små tyske spidser, men er givet i slægt med dem. Den har været opdrættet i Italien siden romertiden og blev værdsat for sin årvågenhed i paladset såvel som i hytten. I renæssancen var den kunstnernes og de fornemme damers hund, og i 1800-tallet var den en utrættelig ledsager for kærrekuske.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Volpino Italiano.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den lille italienske "ræv"
Den lille italienske "ræv"

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem