MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

7 Hvalpe til salg

Vizsla, korthåret

MENTALITET
Det er en livlig og energisk jagthund. Den er generelt mere kontaktsøgende end de fleste af de andre stående jagthunde og meget tilpasningsdygtig. Derfor kan den fungere fint som familiehund hos mennesker, der forstår, at det er en jagthund, som de deler hverdagen med. Den kan omgås alle - voksne, børn og andre hunde.

BEHOV
Den har et stort behov for at bevæge sig frit og for at bruge sin næse. Tidlig socialisering, meget motion, mange positive oplevelser og masser af menneskelig kontakt giver den et godt liv.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en alsidig jagthund, som også kan finde fornøjelse ved andre former for hundesport som sporsøg, lydighed og agility. En fremragende evne til at holde kontakt under jagten er en af racens grundlæggende egenskaber. Den er meget glad for vand.

PELS OG PLEJE
Racen forekommer i to hårlagsvarianter. Den korthårede vizsla har en tæt, lidt grov pels uden underuld. Den beskytter ikke meget mod fugt og kulde, og hunden befinder sig bedst i varmt og tørt vejr. Den ruhårede pels med vandafvisende underuld gør hunden noget mere robust. Begge pelstyper skal børstes jævnligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er tæt knyttet til sin ejer, glad for at lære og meget samarbejdsvillig, så opdragelsen forløber som regel let. Træn lystbetonet og meget venligt, kvikt og varieret. Hunden tåler ingen hård behandling.

HØJDE
58-64 cm. Tæver 54-60 cm.

VÆGT
22-30 kg.

FARVER
Ensfarvet i forskellige nuancer af rødligt gylden.

SPECIALKLUB
Dansk Vizsla Klub
OPRINDELSE
Forfædrene til de ungarske stående jagthunde kom til landet allerede i folkevandringstiden med nomader østfra. Den særlige farve skyldes formodentlig påvirkning fra gyldengule tyrkiske jagthunde. De oprindelige drivende jagthunde blev i 1700-tallet tilpasset nye jagtmetoder ved indkrydsning af pointer og andre korthårede hønsehunde. Racen er nu almindelig i mange lande. Den sjældnere ruhårede vizsla opstod i 1930'erne ved at krydse den korthårede med tyske ruhårede hønsehunde.

HJEMLAND
Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN
Rövidszörü Magyar Vizsla / Drotszörü Maguar Vizsla.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem