MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

6 Hvalpe til salg

Västgötaspids

MENTALITET
Nordens eneste helt lavbenede hund har ikke samme selvstændighed som de andre spidshunde. Den er en nem og behagelig familiehund hos sporty mennesker, robust og kraftig, overbærende i forhold til børn og altid oplagt til leg. Den er årvågen, opmærksom og melder om gæster og alt andet usædvanligt med en kraftig gøen.

BEHOV
Den passer ind i enhver familie, hvor man er indstillet på at give den nærhed og god social kontakt, passende fysisk aktivitet og beskæftigelse. Manglende motion fører let til overvægt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Glad for at bevæge sig og altid parat til nye oplevelser uden at være udpræget motionskrævende. Den er lydhør over for anvisninger og holder sig relativt tæt omkring sine mennesker, som den med hyrdehundens instinkt sørger for at holde sammen på.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang og lige med tæt og blød underuld. Den beskytter hunden godt i al slags vejr og er ikke arbejdskrævende i hverdagen. En grundig gennembørstning en gang om ugen fjerner de fleste løse hår. Hunden bliver på grund af de lave ben noget snavset i vådt vejr.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er meget nem at opdrage. Den opfatter hurtigt, husker godt og reagerer positivt på alle former for indlæring. Den har anlæg for både lydighed, agility og sporarbejde, hvis den fra hvalp trænes venligt, varieret og med god konsekvens.

HØJDE
Hanner 32-34 cm. Tæver 30-32 cm.

VÆGT
9-14 kg.

FARVER
Grå, gråbrun, grågul eller rødbrun med lysere aftegninger.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Den regnes for at være en af de indfødte svenske racer, men det er ikke helt klart, hvordan den er beslægtet med welsh corgierne. Det er vanskeligt at sige, om vikingerne bragte hunde af denne type fra Sverige til England eller omvendt. Nyere forskning tyder dog på, at racen er udviklet i Sverige. Arbejdsmetoden var den samme. Hundene drev kvæget ved at nappe efter haserne på dyrene, og de var hurtige og lavbenede nok til ikke at blive ramt af de sparkende klove.

HJEMLAND
Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN
Västgötaspets.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
En schæfer, der er krympet i vask

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem