MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Tysk Pinscher

MENTALITET
Livlig, selvsikker og ligevægtig er tilsammen egenskaber, som gør racen både til en fortrinlig selskabshund i en aktiv familie og til en alsidig vagt- og sportshund. Den er en overraskende sammensat natur. Den kan skiftevis være kærlig og følsom eller sej og noget selvbestemmende. Lidt reserveret over for fremmede.

BEHOV
Behøver en del motion og meget beskæftigelse, helst på sine egne betingelser. Især sætter den pris på at få mulighed for at bruge sin næse til at finde ting eller til at følge et spor.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen er opmærksom, nysgerrig og energisk, og den har stor glæde af alle slags aktiviteter. Den kan mentalt "koge op" som mælk i en gryde og have brug for at blive dæmpet ned. Generelt holder den forholdsvis nær kontakt og er lydhør for anvisninger.

PELS OG PLEJE
Den korte og tætte pels er glansfuld og glat tilliggende. Den kræver kun ubetydelig pleje som fx en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind for at fjerne løse hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Intelligent, selvstændig og meget lærenem. Den vil ikke tvinges, men kræver alligevel en konsekvent opdragelse. Man når længst med samarbejde frem for konfrontation. Undgå at terpe og gentage øvelserne, men træn varieret med god motivation.

HØJDE
45-50 cm for begge køn.

VÆGT
13-18 kg.

FARVER
Ensfarvet rødbrun i forskellige nuancer eller sort med rustrøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub
OPRINDELSE
Ordet pinscher kan enten stamme fra det engelske ord ”pinch”, som betyder at nappe, eller det franske ord ”pincer”, som betyder at bide af. Begge muligheder hentyder til racens fortid som rottehund. Den tyske pinscher er gammel, og den har samme baggrund som schnauzeren, der også blev kaldt ruhåret pinscher. Oprindelig fødtes begge hårlagsvarianter i samme kuld. Opdelingen i to selvstændige racer skete i slutningen af 1800-tallet. I 1960'erne var pinscheren ved at uddø, men blev reddet.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutscher Pinscher.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem