MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Tysk Langhår

MENTALITET
En udpræget jagthund, som hjemme er rolig og behersket, hengiven over for familiens voksne og børn. Den er vagtsom, når fremmede nærmer sig, men er ellers venlig og omgængelig. Den er ikke egnet som udelukkende selskabshund, men den befinder sig godt blandt energiske mennesker, som tilfredsstiller dens jagtinstinkt.

BEHOV
En så kraftig og muskuløs hund kræver meget motion. Og en hund, der som denne er skabt til jagt, behøver beskæftigelse med mange meningsfyldte opgaver. Har desuden brug for nær kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en selvstændigt arbejdende jagthund med fremragende anlæg for alle jagtens discipliner. Den er sporsikker, tager stand og apporterer gerne. Med en tidlig og vedholdende træning holder den god kontakt og følger villigt anvisninger. Glad for vand.

PELS OG PLEJE
Pelsen skal beskytte hunden effektivt i al slags vejr. Den må hverken være overdrevet fyldig eller alt for kort. Den er glat eller let bølget, føles lidt hård og har en tæt underuld. Pelsplejen er overkommelig.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er opmærksom, samarbejdsvillig og har let ved at lære. Den skal tidligt lære at omgås andre mennesker og hunde, og den skal livet igennem trænes med venlighed og konsekvens. Skift gerne mellem flere forskellige miljøer og belønninger.

HØJDE
Hanner: 60 til 70 cm. Idealstørrelse: 63 til 66 cm. </BR> Tæver: 58 til 66 cm. Idealstørrelse: 60 til 63 cm.

VÆGT
28-35 kg.

FARVER
Ensfarvet brun Brun med hvide eller skimlede aftegninger (især på bryst og poter) Skimlet. Brunt hoved - evt. med blis i panden, på næseryggen eller med stjerne. Brun-hvid enten ren brun-hvid eller med ganske få, små pletter (store brune partier med sadel eller mantel) Brunt hoved - evt. med blis i pande, på næseryggen eller med stjerne.

SPECIALKLUB
Langhårsklubben
OPRINDELSE
Tysk Langhår er en af de ældste tyske stående jagthunderacer. Allerede fra middelalderen kan ses malerier og gobeliner med langhårede jagthunde, som ligner vore nuværende Tysk Langhår. Den har aner tilbage til både fuglehunde, vandhunde og drivende jagthunde som Wachtelhund, Epagneul Francais og da de engelske pointere og settere kom over den Engelske Kanal til Kontinentet, blev disse også del af racens aner. I 1879 på en udstilling i Hannover blev den racebeskrivelse fastlagt, der stadig i dag danner basis for racens avl.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutsch Langhaar.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Jægerens alsidige & harmoniske jagtbrugshund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem