MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Tysk Jagtterrier

MENTALITET
En modig, hårdfør, robust og krævende jagthund, som vanskeligt vil kunne tilpasse sig et liv udelukkende som selskabshund. Omgængelig i familien, hvor den ofte knytter sig mest til en bestemt person. Vagtsom og ret forbeholden over for fremmede og noget stridbar i omgangen med andre hunde. Kræver en del hundeerfaring.

BEHOV
En udpræget arbejdshund, som skal bruges efter sin hensigt. Den kan ganske enkelt ikke fungere uden jagtlige udfordringer og mulighed for at leve et frit hundeliv med masser af motion.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtinstinktet er meget stærkt og rettet mod al slags jagt på al slags vildt. Den arbejder selvstændigt, hurtigt og højlydt over og under jorden, såvel som i vand. Den er utrættelig og bevæger sig gerne ud på meget stor afstand af sin fører.

PELS OG PLEJE
Pelsen kan være ru eller glat. I begge tilfælde er dækpelsen tyk, grov og tilliggende med tæt og isolerende underuld. Den ruhårede pels skal være så strid, at den knapt nok behøver trimning, jævnlig børstning er ofte nok til at fjerne løse hår og give plads for nye.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racens medfødte skarphed nødvendiggør en tidlig socialisering og en ubøjelig konsekvent opdragelse. Træningen må dog samtidig være venlig, da hårde metoder kun vil provokere hunden yderligere. Varier både belønninger og træningsmiljø.

HØJDE
33-40 cm for begge køn.

VÆGT
7,5-10 kg.

FARVER
Sort, mørkebrun eller meleret sortgrå med rødgule skarpt afgrænsede aftegninger.

SPECIALKLUB
Tysk Jagtterier Klub
OPRINDELSE
I 1920'erne påbegyndte nogle aktive tyske jægere et opdræt af terriere, der skulle være orienteret udelukkende mod hundenes jagtlige evner. Faktisk ønskede man sig meget mere end en terrier til gravjagt. Den skulle også kunne bruges til jagt på vildsvin, være drivende og apporterende jagthund samt vildtsporhund. Grundlaget for arbejdet var flere engelske terrierracer, formodentlig tilsat nogle dråber pinscher og tysk bracke. Basis for avlen er stadig racens evne og lyst til at arbejde.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutscher Jagdterrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Stærk, temperamentsfuld og jagtivrig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem