MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

6 Hvalpe til salg

Tibetansk Terrier

MENTALITET
Den er livlig, opfindsom og meget glad for at lege. Den deltager med største fornøjelse i alle familiens gøremål. Den er hengiven og overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og hunde er den en smule skeptisk, men omgængelig. Den er vagtsom og advarer højlydt, når der sker noget usædvanligt.

BEHOV
Den skal socialiseres fra tidligste hvalpealder. Den behøver desuden en del motion med mulighed for at bevæge sig frit, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er ikke en terrier. Den har en fortid som vagt- og hyrdehund hos nomader under særdeles barske forhold, og jagtinstinktet er behersket. Den er adræt og kan springe meget højt. Den tager selvstændige initiativer, men holder generelt god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den meget lange og rigelige pels er fin i strukturen, glat eller let bølget. Underulden isolerer godt mod både fugt, varme og kulde. Pelsen kræver flittig brug af børste og kam, så det er en fordel, hvis soigneringen tidligt bliver en del af hvalpens hverdag.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er opmærksom og samarbejdsvillig. Den lærer hurtigt, husker godt og har en fin situationsfornemmelse. Men den er også selvstændig og skal opdrages venligt og konsekvent. Begynd tidligt og træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser.

HØJDE
Hanner 35-41 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT
8-14 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt undtagen lever- eller chokoladebrun.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Racen stammer fra Tibet, hvor den kan følges mere end to tusind år tilbage. Tibet er et barsk og ufremkommeligt land omkranset af verdens højeste bjerge. Vinteren er lang og kold, og lyset er skarpt på grund af højden. Hundene har gennem århundreder tilpasset sig de ekstreme forhold. De har pels ned foran øjnene som beskyttelse mod sollyset og mod sne og støv. De har store fødder, så de står godt fast på ujævne klipper og ikke synker ned i dyb sne. Racen blev først kendt i Europa i 1922.

HJEMLAND
Tibet/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Tibetan Terrier/Dhokyi Apso

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Intelligent selskabshund som elsker sin familie

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem