MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Belgisk Hyrdehund, Tervueren

MENTALITET
De fire belgiske hyrdehunderacer, groenendael, laekenois, malinois og tervueren, er meget ens af væsen. De er kvikke, aktive, årvågne og vagtsomme. De er i almindelighed nysgerrige og venlige over for fremmede, dog med tendens til reservation. Tervueren er som de øvrige velegnet som familiehund hos aktive mennesker.

BEHOV
Bør opdrages venligt, men konsekvent og allerede som hvalp have mange positive oplevelser med fremmede mennesker og andre hunde, så racens tilbageholdenhed ikke når at tage overhånd.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Havde som fårehyrde til opgave på førerens anvisninger at drive flokken eller enkelte dyr på fold gennem hegn og forbi forhindringer. Det gør den til en lydhør og samarbejdsvillig ledsager, der er velegnet både som sportshund og som tjenestehund.

PELS OG PLEJE
Trods længden er pelsen ikke voldsomt arbejdskrævende. Den er lang og blød med tæt underuld, og den skal gennembørstes jævnligt og grundigt for ikke at fælde. Masser af frisk luft holder pelsen glansfuld hos hunde, der ellers opholder sig meget i vores tørre indeklima.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er opmærksom, lærevillig og har en god koncentrationsevne, så den er en fornøjelse at træne med. Den har dog let ved at blive stresset. Beløn derfor rigeligt, men afdæmpet, både når det sker med godbidder, med ros eller med leg.

HØJDE
Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT
27-29 kg.

FARVER
Rød med sorte hårspidser og sort maske. Mange nuancer fra rød til grå kan forekomme.

SPECIALKLUB
Specialklubben For Belgiske Hyrdehunde
OPRINDELSE
På basis af gamle fårehundetyper udviklede man i slutningen af 1800-tallet de belgiske hyrdehunde - oprindelig otte typer, nu fire mellemstore, smidige, udholdende og vagtsomme racer. Foruden deres opgaver som fårehunde viste de sig meget velegnede som tjenestehunde for politi, militær og toldvæsen. Senere er de blevet værdsat som konkurrencehunde i agility og lydighed. Tervueren har fået sit racenavn efter byen af samme navn. Den er uden tvivl i nær slægt med den sorte groenendael.

HJEMLAND
Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Tervueren.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Din alsidige, aktive, adrætte & loyale ven
Din alsidige, aktive, adrætte & loyale ven

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem