MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Svensk Lapphund

MENTALITET
Først var den jagthund. Senere blev den hyrdehund. Og i dag vinder den stadig stigende popularitet som familie- og selskabshund. Den er generelt venlig, tillidsfuld og imødekommende over for alle mennesker, tolerant i forhold til børn og andre hunde og vagtsom og beskyttende uden at være skarp. Er ofte temmelig gøende.

BEHOV
Den oprindelige arbejdshund har stadig behov for meget motion og beskæftigelse med opgaver, som stimulerer den mentalt. Den er samtidig afhængig af nær social kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det tidligere arbejde med at drive og vogte kæmpestore, vildtlevende flokke af rensdyr kræves ikke længere. I stedet kan den selvstændige hund instinktivt kaste sin hyrdeinteresse på biler, cyklister, kondiløbere og alt, hvad der i øvrigt bevæger sig.

PELS OG PLEJE
Den grove og meget fyldige dækpels står lige ud fra kroppen og krøller lidt ved roden. Underulden er blød, tæt og fint krøllet. Det er en pels til kulde og sne, og hunden fælder en del af den på den varmeste årstid. Pelsen bør gennembørstes grundigt en gang om ugen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er selvstændig, men som regel også samarbejdsvillig og positiv over for indlæring. Begynd træningen tidligt og læg hovedvægten på øvelser, der skaber tillid og kontakt. Træn tempofyldt i korte sekvenser på skiftende steder.

HØJDE
Hanner 45-51 cm. Tæver 40-46 cm.

VÆGT
19-21 kg.

FARVER
Ensfarvet sort eller brun. Bjørnebrun foretrækkes.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Sandsynligvis havde samerne disse hunde med, da de engang i urtiden kom til de skandinaviske tundraområder nord for polarcirklen. Samerne var i årtusinder jægere og fiskere, og de blev først senere rensdyrnomader. Hundene var med under hele denne udvikling, og træk fra mange forskellige arbejdsfunktioner kan stadig ses hos racen. I begyndelsen af 1900-tallet var den truet af blanding med andre racer, ligesom moderne hjælpemidler overtog meget af dens arbejde. Den blev dog reddet i tide.

HJEMLAND
Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN
Svensk lapphund.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem